Anlık Bildirim

İşte dünyanın en çok kilometre yapan Tesla Modeli; üç yılda tam 650 bin kilometre

Tesloop tarafından ring hizmetinde kullanılan Tesla Model S 90D, üç yılda 650 bin kilometreye ulaştı. Bataryaları yalnızca iki kez değiştirilen aracın bakım masrafları da oldukça düşük. İşte detaylar

İşte dünyanın en çok kilometre yapan Tesla Modeli; üç yılda tam 650 bin kilometre Tam Boyutta Gör
 

Güney Kaliforniya merkezli Tesloop, Amerika’da ring hizmeti veren şirketlerden yalnızca bir tanesi. Adından da anlaşılabileceği üzere yalnızca Tesla’nın elektrikli araçlarıyla hizmet veren bu şirket, Los Angeles ve Las Vegas hattında kullandıkları Tesla Model S’in yaklaşık 650 bin kilometreye ulaştığını açıkladı.

Tesloop’un eHawk olarak adlandırdığı Model S 90D, şirketin en eski araçlarından bir tanesi. Yaklaşık 650 bin kilometreye ulaşan elektrikli araç, dünyanın en çok kilometre yapan Tesla modeli olarak kayıtlara geçmeyi başardı. Bu durumu kendi blog sayfası üzerinden duyuran Tesloop, bu kilometreye ulaşana dek yapılan bakım masraflarını da diğer araçlarla karşılaştırmalı bir biçimde yayınladı.

Yakıt ve bakım masraflarını büyük oranda düşürdü 

Şirket tarafından yayınlanan listede Tesla Model S’in toplam bakım masrafları yaklaşık 19 bin dolar olarak açıklandı. Aracın genel onarım masraflarını 6.700 dolar, planlı bakım masraflarını da 12.200 dolar düşürdüğü belirtildi. Yapılan karşılaştırmada, ring hizmetinde kullanılan bir başka araç Lincoln Town Car’ın bakım masraflarının 88 bin dolar civarında seyrettiği açıklandı. Bu da iki araç arasındaki farkı çarpıcı bir biçimde ortaya koymuş oldu. Tabii ki bu rakamlarda Amerika'da el işçiliğinin oldukça pahalı olmasının da etkisi büyük.

Bataryası yalnızca iki kez değiştirildi 

650 bin kilometreye ulaşan Tesla Model S’te şimdiye dek 2 kez batarya değişimi yapıldığı belirtildi. Bunlardan ilki 300 bin kilometre civarında gerçekleşti. Bu esnada batarya ömründe sadece %6 azalma olduğu, fakat şirketin bataryayı şarj etme sıklığında görülen bir sorun nedeniyle bataryanın değiştirildiği açıklandı. İkinci değişim ise 520 bin kilometreye gelindiğinde yapıldı. Burada batarya ömrünün yaklaşık %22 oranında azaldığı belirtildi. Üstelik bu değişimler 8 yıllık garanti kapsamında gerçekleşti.

Ring servisinde yüz binlerce kilometre yapan Tesla Model X’in kabin tarafında, özellikle koltuklarda herhangi bir deformasyon yaşanmaması da oldukça kaliteli malzemeler kullanıldığını gözler önüne seriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18089 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla model s, elektrikli araçlar ve
2 etiket daha tesloop bakım masrafları
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim