Anlık Bildirim

Tesla resmi olarak Türkiye'ye geliyor!

Uzaya kadar çıkan Tesla sonunda resmi olarak Türkiye'ye geliyor. Önümüzdeki 6 ay içinde servis merkezi kuracak firma 2019'da da showroom açacak ve resmi olarak satışlara başlayacak.

tesla türkiye Tam Boyutta Gör

Uzaya gönderilen Tesla bu kez resmi olarak Türkiye yolunda. Önümüzdeki 6 aylık dönemde ülkemizde servis merkezi kurmayı planlayan firma, 2019'da da Tesla bayisi açacak.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Tesla'nın Avrupa merkezi Tesla Motors Netherlands B.V., önümüzdeki 6 ay içinde İstanbul Anadolu yakasında servis merkezi kuracak ve yıl bitmeden hizmete alacak. Tanıtım amaçlı olarak servis merkezinde Tesla modelleri de sergilenecek.

Servis ağının hizmet vermeye başlamasının ardından 2019'da Istanbul'un gözde bir mekanına showroom açacak ve resmi olarak satışlara başlayacak. Tesla'nın diğer modellerinden daha uygun fiyatlı olan Model 3 otomobili ile pazara hızlı bir giriş yapması bekleniyor. Model 3'ün 70 bin euro fiyat etiketi ile satışa sunulması hedefleniyor.

Hızlı şarj istasyonu SuperCharger kurulumuna başlandı

Tesla ile Gersan arasında yapılan hızlı şarj istasyonu montajı ve tedariği anlaşması kapsamında şarj istasyonlarının kurulumuna başlandı. Türkiye'nin tamamına geniş bir şarj istasyonu ağı kurulacak. Şehirlerarası yollarda en fazla 200 kilometrede bir hızlı şarj istasyonu kurulumu yapılacak. Toplu konut, AVM, otopark gibi yoğun bölgelere de şarj üniteleri sağlanacak.

Resmi olarak ülkemizde satışa sunulacak elektrikli otomobillerin satışından önce servis ve şarj noktalarının tam olarak faaliyete geçmesi için gerekli adımlar atıldı. Bugün Tesla satın almak isteyen müşteriler galerilerin ithal otomobillerini yüksek fiyattan satın alıyor. Müşteriler arıza ve servis gereksinimi durumunda otomobillerini Türkiye'de tamir ettiremedikleri için Avrupa'ya gitmek zorunda kalıyor.

Tamir edilmesi zor olduğundan dolayı sigorta şirketleri kasko için yüksek prim ücreti istiyor. Bugün Türkiye yollarında 150'den fazla Tesla dolaşıyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Tesla’nın başarılı bir marka imajı oluştu. İçten yanmalı motorların yüksek ÖTV ücreti ve petrol fiyatlarından dolayı uygun fiyatla satışa sunulması halinde Tesla’ya olan ilgi bir hayli yüksek olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15522 kez okundu.
96 kişi, toplam 107 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, showroom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim