Anlık Bildirim

Volkswagen, 'Barış Pınarı Harekatı' nedeniyle Türkiye yatırımını askıya aldı

Alman basınında çıkan haberlere göre Suriye'de yürütülen askeri operasyonlar Volkswagen'in Türkiye yatırımını ertelemesine neden oldu. Yetkililer "durumu endişeyle izlediklerini" dile getirdi.

Volkswagen, 'Barış Pınarı Harekatı' nedeniyle Türkiye yatırımını askıya aldı Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'da şirket kurmasının ardından Türkiye'deki fabrika yatırımına kesin gözüyle bakmaya başlamıştık. Fakat bugün gelen haberler bunun tersini gösteriyor. Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, Volkswagen'in yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını ertelediğini duyurdu.

Gazetenin, şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundan kaynaklara dayandırdığı haberde, ertelemenin nedeni olarak Suriye'de yürütülen askeri operasyon gösterildi. Daha düşük maliyet, daha fazla ciro imkanı gibi nedenlerden dolayı iki kurulda da Türkiye seçeneğinin öne çıktığı, ancak Suriye'nin kuzeydoğusunda başlatılan askeri harekatın durumu tamamen değiştirdiği ve "Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı” görüşünün ağır bastığı kaydedildi.

Volkswagen: "Durumu endişeyle izliyoruz"

Gazete, yeni fabrika için bir milyar euroyu aşkın yatırım planlayan şirketin, koşulların kestirilememesinden ve imaj kaybından çekindiği değerlendirmesinde bulundu. Şirket sözcüsü, Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, yeni fabrikanın yeri ile ilgili kararın nihai aşamada olduğunu belirterek "durumu endişeyle izlediklerini” kaydetti.

Tüm bu yaşananlara rağmen Volkswagen'in Passat ve Superb modellerinin üretimi için Türkiye'yi seçtiği ve şirketin bu karardan dönmek istemediği belirtildi. Dolayısıyla fabrika için yer seçiminde bir değişiklik yapılması ön görülmüyor. Görünen o ki Volkswagen, Alman kamuoyunun Türkiye'ye yönelik - özellikle Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra - olumsuz tutumundan etkilenmemek için kendini beklemeye aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15171 kez okundu.
104 kişi, toplam 110 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen türkiye, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim