Anlık Bildirim

Volkswagen Fiat'ın yolundan gitmiyor, 2 silindirli motordan vazgeçildi

İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın, retro tasarımlı 500 modeli için hazırladığı 0.9 litre hacminde 2 silindirli turbo beslemeli motoru ile sizleri daha önce tanıştırmıştık.TwinAir teknolojili bu motor 1.2 litre hacmindeki atmosferik kardeşinden %23 daha performanslı ve %30 daha az benzin harcıyordu. Alman otomobil üreticisi VW ise geliştirmekte olduğu şehir içi otomobili up!'a 2 silindirli motor üretmekten vazgeçmiş gibi görünüyor.

VW, 3 silindirli motor yerine 2 silindirli motor geliştirmenin çok maliyetli ve karmaşık olacağı kararına vardı. Markanın Araştırma ve Geliştirme Müdürü Ulrich Hackenburg konuyla ilgili yaptığı açıklamada, downsizing konusunda yeterince adım attıklarını ve limitlere yaklaştıklarını, bu nedenden dolayı da 2 silindirli bir motor geliştirmenin markanın yakın dönem planlarından biri olmadığını vurguladı.

VW Teknik Müdürü Michael Hinz de yaptığı açıklamada, ''2 silindirli motor üretmek mümkün gibi görünse de üretim noktasından baktığınızda çok kolay olmadığı görülüyor. 3 silindirli motorların üretimi de maliyetli ve 3 silindirli motor bile istediğimiz kadar rafine değil. Fakat 3 silindirli motorlardan vazgeçmeyeceğiz.'' dedi.

Motor teknolojileri konusunda lider otomobil üreticilerinden biri olan Fiat, üretimi zor gibi görünse de başarılı bir 2 silindirli motor üretti. Diğer markalar da Fiat'ın yolundan gidebilir gibi görünüyor ancak downsizing konusunda ilk adımları atan VW, şimdilik 2 silindire çok sıcak bakmıyor. Bakalım Fiat'ın 2 silindirli turbo motoru VW'i bu kararından dolayı pişman edebilecek mi?

Volkswagen Fiat'ın yolundan gitmiyor, 2 silindirli
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim