Anlık Bildirim

BTK'ya göre erkekler, arkadaşlarını ezmek için oyun oynuyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cinsiyetin oyun oynama alışkanlığına etkisine yönelik bilimsel araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçları bir hayli şaşırtıcı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bilgisayar oyunlarının oyuncu üzerindeki etkilerine yönelik araştırma yaptı. Yapılan araştırmanın ardından ilginç bir çıkarımda bulunuldu. BTK’ya göre erkek oyuncular, kendini üstün hissetmek için oyun oynuyor.

Cinsiyetin oyun oynama alışkanlığına etkisine yönelik yapılan bilimsel araştırmaya göre kadınlar ve erkekler farklı amaç için oyun oynuyor. “Oyun oynamanın en sevdiğiniz yönü nedir?” sorusuna kadınlar zaman öldürmek ve stres atmak yanıtlarını verirken erkekler ise “kendimi diğerlerinden üstün hissetmek”, “kendi oyuncu karakterimi oluşturmak ve seviye yükseltmek” ile “oyunlarda hesap satarak para kazanmak” yanıtını verdi. Erkekler, kendi arkadaşlarına hava atmak ve onları ezmek için oyun oynuyor.

Tahmin edeceğiniz üzere oynanan oyun türleri cinsiyete göre değişiyor. Erkekler daha çok aksiyon-macera, strateji, spor ve çevrim içi şiddet içerikli oyunları tercih ederken, kızlar eğitsel soru-cevap ve zekâ oyunlarını tercih etmektedir.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5583 kez okundu.
37 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, btk ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim