Anlık Bildirim

GTA V dünyanın en çok satan dijital medyası oldu

Oyun dünyasında 5 yılını geride bırakan GTA V serisinin en iyi oyunu olmayı başardı. Hatta oyun dünyasının en iyi oyunu desek yanılmış olmayız. Rakamlar inanılmaz.

90’lı yılların sonunda kuş bakışı oynanan yapısıyla piyasaya çıktığında kimse Grand Theft Auto serisinin oyun dünyasının altını üstüne getireceğini bilmiyordu. 22 yıllık süreçte adeta evrim geçiren oyun bugün en çok satan dijital medya ünvanını aldı.

GTA V ne kadar sattı?

Yapılan açıklamaya göre GTA V oyunu toplamda 90 milyon satış ve 6 milyar dolar seviyesine ulaşarak dijital medya dünyasında bir rekora imza attı. Bugüne kadar ne bir film ne bir oyun ne de bir albüm bu denli yüksek satış rakamlarına ulaşabildi. GTA V yapımına en yakın oyun ise 26.5 milyon satışla Call of Duty: Modern Warfare oldu.

Bununla ilgili hazırlanan görselde de dikkat çekeceği gibi daha önce GTA oyunları en fazla 27.5 milyon adetlik satış rakamına ulaşabilmişti. GTA 4 ise 25 milyonda kalmıştı. GTA V yapımının bir anda 4 kata yakın fırlamış olması dikkat çekici.

Elbette oyuna ayrılan bütçe inanılmaz boyutlarda. Geliştirme, dağıtım ve pazarlama olarak toplamda 265 milyon dolarlık bir bütçe söz konusu. Bu rakam Avatar’ın bütçesinden bile fazla. Sonuçta elde ettiği gelir de 3 kat fark atmış.

2013 yılında piyasaya çıkan GTA V oyunu Take Two hisselerine de tavan yaptırmıştı. Oyunun büyük başarısı sayesinde hisseler 13$’dan 4 yıl içerisinde 125$ seviyesine kadar çıktı. Hali hazırda hisseler 100$ civarında geziniyor. Yani oyun hissedarlara da önemli bir para kazandırdı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9485 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, gta v ve
2 etiket daha gta v 90 million Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim