Anlık Bildirim

HAVELSAN’dan para ödüllü savaş oyunu yarışması: Ciddi Oyun

Bu yıl ilk kez açık inovasyon etkinliği düzenleyen HAVELSAN, savaş alanını en gerçekçi simülasyonlarla bilgisayar oyununa dönüştürmeyi hedefleyen "Ciddi Oyun" isimli çözüm yarışmasını duyurdu.
Simülasyon ortamında yaratıcı çözümler arayan HAVELSAN Açık İnovasyon, bu kapsamda düzenlenen ilk etkinliği "Ciddi Oyun"u duyurdu. Savaş alanındaki tüm faktörleri en gerçekçi şekilde bilgisayar ortamına aktarmak isteyen Hava Elektronik Sanayii, çözüm yarışmasında birçok farklı senaryo, araç, silah ve çevre koşullarını sunacak.
Oyun motorlarını simülasyon ortamında kullanırken belirli genişlikten daha büyük alanlarda sorunlar yaşandığını, fiziksel modellerin ve oyundaki karakterin davranışlarında kısıtlamalar olduğunu belirten HAVELSAN, 62 bin 500 kilometrekare alanüzerine kurulacak "Ciddi Oyun" ile bu tür problemlere çözüm arıyor. Öyle ki harita üzerindeki ilk noktadan son noktaya kadar ağaç ve hava durumu gibi tüm çevresel faktörlerin doğal hareketlerine devam etmesi isteniyor.

Bina yıkılmasından mayın patlamasına kadar farklı senaryolar olacak 

Diğer taraftan oyun içerisinde yer alacak farklı senaryolarla savaş ortamında meydana gelebilecek tüm olasılıklar simülasyonda uygulanacak. Açıklamada mayın patlaması, yeryüzü kazılması, çamur, füze düşmesi, bina yıkılması, kara aracı, çatlama ve dökülme gibi en küçük detayların gerçeğe en yakın şekilde uyarlanması isteniyor.
14 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek başvuru sürecinin sonunda birinciye 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL ve üçüncüye ise 5 bin TL para ödülü verilecek. Üstelik katılımcılara HAVELSAN’da staj ve aday mühendislik imkanı da sunulacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek "Ciddi Oyun" inovasyon yarışması hakkındaki tüm detaylara buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15430 kez okundu.
152 kişi, toplam 160 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim