Anlık Bildirim

KOTOR 2 geliştiricisi Microsoft tarafından satın alınıyor

Bir sonraki nesil konsollar için proje çalışmaları yavaş yavaş başlarken oyun ekosistemi için de hamleler yapılıyor. Microsoft, Obsidian Entertainment’ı satın almak için masaya oturdu.

Konsol pazarında donanım tarafında olduğu kadar yazılım tarafında da sıkı bir rekabet yaşanıyor. Sony’nin PlayStation 5 çalışmalarına başladığı haberinin ardından Microsoft cephesinden de bir hamle geldi.

Önemli hamle

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre Microsoft ve Obsidian Entertainment, muhtemel bir satış görüşmesi için masaya oturmuş durumda. Görüşmelerde yüzde 90 ihtimalle satış kararı çıkacağı ifade ediliyor.

KOTOR 2 ve Fallout: New Vegas gibi popüler RPG yapımlarının geliştiricisi olan Obsidian Entertainment; anlaşma ile birlikte Microsoft’un satın aldığı stüdyolar listesine eklenecek. Daha önce creator has already acquired Ninja Theory, Hellblade: Senua's Sacrifice geliştiricisi Ninja Theory, Forza Horizon geliştiricisi Playground Games ve Minecraft geliştiricisi Mojang satın alınmıştı.  

Microsoft’un hamleleri elbette konsol tarafında çok daha güçlü orijinal yapımlarla Sony’nin karşısına çıkmak. Obsidian Entertainment anlaşması bu bakımdan önemli görünüyor. Xbox konsolunun ilgi çekici RPG yapımlarına sahip olması PlayStation karşısında önemli bir avantaj oluşturabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim