Anlık Bildirim

Nostaljik oyunlar, makine öğrenimi ile günümüz teknolojisine uyarlanabiliyor

Retro olarak tabir edilen nostaljik oyunlar, yeni geliştirilen yapay zeka destekli bir sistem sayesinde, günümüz teknolojisine uyarlanabiliyor. İşte gelişmenin tüm detayları.
En sevdiğiniz klasik video oyunları, artık günümüz teknolojilerine uyarlanabiliyor. Ancak bu geliştirmeleri yapan oyunun yapımcıları değil, bu işe gönül vermiş bağımsız kullanıcılar. Üstelik bu işlem yapay zeka (AI) teknolojisi kullanılarak kısa bir sürede gerçekleşiyor.

Heyecan verici bir gelişme

Nostaljik oyunların, günümüz sistemlerine adapte edilme süreci oldukça sancılı ve uzun olabiliyor. Bu işlem aylarca, hatta yıllarca sürebilirken, yeni geliştirilen sistem, makine öğrenimi ile bu süreci sadece birkaç haftaya indiriyor. Bunun en iyi örneği ise, Mart ayında Reddit kullanıcısı BearborgOne'ın sevilen klasik oyunlardan Metroid Prime 2'yi 4k'lık bir başyapıta dönüştürmesi olarak gösteriliyor.

ESRGAN (Enhanced Super-Resolution Generative Adversarial Networks ) adı verilen bu teknoloji, grafik dokularını orijinal oyundan toplayıp, analiz ediyor ve düşük çözünürlüklü grafiklerdeki boşlukları doldurarak tasarımı düzeltip keskinleştiriyor. Yapay zeka ise bulanık pikselleri adeta bir restorasyondan geçirerek, ayrıntılı binalar veya ağaçlar haline getiriyor. Yapay zeka tüm işlemleri yapıyor görünse de, karmaşık bazı oyunlardaki görüntülerin el ile temizlenmesinin yüzlerce saat sürebileceği ifade ediliyor. Ancak bu gelişmenin, retro oyunlardan aldığı zevki şimdiki oyunlardan alamayan kullanıcılar için heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim