Anlık Bildirim

Okul katliamını simüle eden Active Shooter oyununa tepki yağıyor

Tetikçi rolüne bürünerek okullarda katliam yapılabilen Active Shooter isimli oyun, Florida'daki okul saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri ve silah karşıtları tarafından şiddetle eleştiriliyor.
Oyuncuların okul katliamını simüle etmesini sağlayan yeni bir oyun, silah karşıtları ve Parkland kurbanlarının ebeveynleri tarafından şiddetle eleştiriliyor.
Revived Games tarafından geliştirilen Active Shooter isimli oyunu oynayan kişiler tetikçi rolüne bürünerek uzun namlulu silahlarla okullara girip dehşet saçabiliyorlar. Aynı zamanda bir S.W.A.T. üyesi olarak saldırganı etkisiz hale getirme görevini de tercih edebileceklerini belirtelim.
Dijital oyun satış platformu Steam'de "gerçekçi" olarak nitelendirilen Active Shooter'ın geliştiricisi insanları oyunu ciddiye almamaları konusunda şu sözlerle uyarıyor:
"Lütfen bunların hiçbirini ciddiye almayın. Bu sadece bir simülasyondan başka bir şey değil. Çevrenizdeki insanlara zarar vermek istiyorsanız, lütfen yakınlarınızdaki psikiyatristlerden yardım isteyin ya da 911'i arayın. Teşekkür ederim."

Rus şirket tarafından yayınlanacak

Oyun 6 Haziran'da piyasaya sürülecek. CNN'e göre 5 ila 10 dolar arasında bir fiyatla satılacak oyun Acid adında bir Rus şirket tarafından yayınlanacak.
Bu yılın başlarında Florida'daki Marjory Stoneman Douglas okuluna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Alaina'nın babası Ryan Petty, oyunu "aşağılık" olarak nitelendirdi.
Petty konuyla ilgili açıklamasında "Valve Corp'un ülkenin dört bir yanındaki okullarımızı etkileyen trajedilerin cazibesinden faydalanmaya çalışması iğrenç. Çocuklarımızı güvende tutmak toplumlarımızı etkileyen gerçek bir sorundur ve hiçbir şekilde bir “oyun” değildir" dedi.

Acid: Tetikçi rolünü gözden geçireceğiz

Aynı saldırıda kızı Jaime'yi kaybeden Fred Guttenberg de oyunun ölümden beri gördüğü “en kötü” şeylerden biri olduğunu söyledi. Yaklaşık 35.000 kişi “korkunç” ve “ahlaki iflas” gerekçesiyle, şirketin oyunu piyasaya sürmesini engellemek için change.org'da bir dilekçe imzaladı.
Şiddetli eleştirilere cevap veren Acid ise oyunun aslında dinamik bir SWAT simülatörü olduğunun altını çizerek tetikçi rolünü tekrar gözden geçireceklerini ve büyük olasılıkla oyundan kaldırılacağını belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim