Anlık Bildirim

Riot Games 10 milyon dolarlık davayı kazandı

Riot Games, League of Legends oyuncularına bot satışı yapan League Sharp isimli siteye dava açtı. Dava sonucunda Riot Games 10 milyon dolar kazandı ve League Sharp’ın faliyetleri durduruldu.

Riot Games 10 milyon dolarlık davayı kazandı Tam Boyutta Gör
 

League of Legends’ın yapımcısı Riot Games, League Sharp’a açtığı 10 milyon dolarlık davayı kazandı. Şirket, oyunculara bot yazılımı satmasından ötürü birkaç ay önce dava edilmiş ve Ocak ayında sitesindeki satış faaliyetlerini durdurmuştu. Dava sonucunda League Sharp'ın sitesi Riot Games'e devredildi.

League Sharp, League of Legends hesabının istatistiklerini artırmak isteyen oyunculardan oldukça yüksek miktarda para kazanıyordu. Site üzerinden “bot” olarak isimlendirilen ve hesapların otomatik olarak maçları tamamlamasını sağlayan yazılımların satışı yapılıyordu ve Riot Games tarafından belirlenen kurallara göre bu yazılımı kullanmak hile sayılıyordu.

Riot Games, davayla birlikte League Sharp’ın oyunun sunucularına saldırılar düzenlediğini de iddia etti. İki şirket arasındaki bu kızışma, League Sharp’ın sitesinin kapatılması ve Riot’un yüklü bir tazminat kazanmasıyla şimdilik son bulmuş gibi görünüyor. Ancak bu davanın Riot lehine sonuçlanmış olması, maalesef League of Legends’taki hilecilerin sayısının azalacağı anlamına gelmiyor. League Sharp dışında birçok sitenin bot yazılımı ve çeşitli hileler sattığı biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5372 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
league of legends, riot games ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim