Anlık Bildirim

Sega'ya büyük şok: Yakuza 6'nın demosu ücretsiz tam sürüm oyun keyfi sunuyor

Sega'nın Yakuza 6: The Song of Life oyunu için yayınladığı PS4 demosunun oyunun tam sürümünü içermesi şirketi sıkıntıya soktu. Bazı kullanıcılar oyunu tam sürüm olarak oynamayı başarmış durumda.
Oyun demoları sektör için gerçekten oldukça hassas bir konu. Deneme sürümleri (trialware) genelde herhangi bir soruna neden olmazken kilitli kopyalar haberimize konu Sega örneğinde olduğu gibi bazen şirketlerin başını ağrıtabiliyor.
Yakuza 6: The Song of Life oyunu için yayınlanan PS4 demosu, çıktıktan bir gün sonra yayıncı tarafından aniden geri çekildi. Çünkü demonun Kuzey Amerika versiyonu oyunun tam sürümünü içeriyordu ve bazı oyuncular demodaki kısıtlamaları aşmayı başardı.
Demonun yaklaşık 37 GB boyutunda olması zaten oyunun içeriğinin büyük bir bölümünü içerdiğinin sinyallerini vermişti. Ve görünüşe göre durum tam da böyle oldu. Söylenilenlere göre Yakuza 6 demosu oyunun tam sürümüydü ancak neredeyse herşey kilitlenmişti. Sadece oyuncuların iştahını kabartmak için birinci bölüm açık bırakılmıştı.
Sega'nın amacı oyunu sonradan satın almak isteyenlere kilit açma kodu satarak tekrar indirmelerine gerek kalmadan tam sürümüne sahip olmalarını sağlamaktı. Ancak şirketin bu planı geri tepti. Bazı oyuncular, henüz bilinemeyen yöntemlerle kısıtlamaları aşarak daha fazla oynamayı başardı. Doğal olarak bu durum Sega'nın pek hoşuna gitmedi.

Sega demoyu acilen kaldırdı

Şirketin demoyu alelacele kaldırması henüz yüklememiş olanların tepkisini çekse de Sega resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi:
"Özür dileriz ama PlayStation Store'dan Yakuza 6: The Song of Life demosunu kaldırmak zorunda kaldık. Biz de sizin kadar üzgünüz ve bu demoyu bugün herkese sunmayı umuyorduk. Bazılarının demoyu kullanarak tam oyunun kilidini açabildiğini keşfettik. Sorunun neden kaynaklandığını inceliyoruz. Sabrınız için teşekkürler."
İlginçtir ki sadece Kuzey Amerika demosunda böyle bir hatanın olduğu anlaşılıyor. Zira diğer bölgelerdeki demolar kaldırılmadı ve kısıtlamaların aşıldığına dair bir bilgi de yok. Yakuza 6: The Song of Life önümüzdeki Nisan ayında çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim