Anlık Bildirim

Capcom'un hacklenmesinin ardından 16.000 kişinin kişisel bilgileri çalındı

Resident Evil, Monster Hunter ve Street Fighter gibi oyunların yayıncısı olan Capcom geçtiğimiz aylarda fidye yazılım saldırısına uğramıştı ve birçok bilgi açığa çıkmıştı.

Capcom'un hacklenmesinin ardından 16.000 kişinin kişisel bilgileri çalındı Tam Boyutta Gör

Resident Evil, Monster Hunter ve Street Fighter gibi birçok oyunun yayıncılığını yapan popüler video oyun şirketi Capcom, geçtiğimiz aylarda yazılım saldırısına uğramıştı ve birçok bilgi sızdırılmıştı.

Birkaç ay önce Capcom'un hacklenmesinin ardından şirketin birçok gizli bilgisi açığa çıkmıştı. Capcom, oyuncuların kişisel bilgilerinin çalınmadığını söylemişti. Şimdi ise Capcom durum ile ilgili bir güncelleme yaptı ve toplamda 16.415 kişinin kişisel bilgilerinin çalındığını söyledi. Bu insanlar arasında oyuncular mevcut değil. Kişisel bilgileri çalınan kişilerin 3.248'inin iş ortağı, 9.164'ünün eski çalışan ve 3.994'ünün de mevcut çalışan olduğu açıklandı. 

Çalınan bilgiler arasında ise kişilerin telefon, mail gibi bilgileri; şirketin satış raporları, finansal bilgiler, oyun geliştirme belgeleri, iş ortaklarıyla ilgili diğer bilgiler bulunuyor. Kredi kartı bilgilerinin çalınmadığı da ekstra olarak belirtildi. Capcom ayrıca son açıklamasında bu olayda maksimum 390.000 kişinin etkilenmiş olabileceğini söylüyor. 

Bu saldırının halka açık tek sonucu dediğimiz gibi bazı oyunlardan yeni bilgilerin sızıdırılmış olması oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim