Anlık Bildirim

Türkiye'nin ilk unicorn'u çıkıyor: Türk oyun şirketi Peak, Türkiye tarihine geçecek rekor fiyatla Zynga'ya satılıyor!

Dünyaca ünlü oyun firması Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolara satın almak üzere. Türkiye tarihine geçecek dev satın almayla birlikte Peak, Türkiye'nin en değerli girişimi olacak.

Türkiye'nin ilk unicorn'u çıkıyor: Türk oyun şirketi Peak, Türkiye tarihine geçecek rekor fiyatla Zynga'ya satılıyor! Tam Boyutta Gör

ABD merkezli oyun yapım şirketi Zynga, Türkiye'nin en önemli oyun şirketlerinden Peak ile dev bir satış anlaması imzalamak üzere. Webrazzi'den Arda Kutsal'ın haberine göre; taraflar anlaştı ve Zynga'nın İstanbul merkezli oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolara satın almasına ramak kaldı. 

Peak, 1.8 milyar dolara Zynga'ya satılıyor

İmzaların atılmış dahi olabileceği dile getiren Kutsal, henüz bir anlaşma imzalanmamış olsa bile Peak'den gelecek güzel haberin eli kulağında olduğunu söylüyor.

Türkiye tarihine geçecek olan dev satın alma tamamlandığında, Alibaba'nın 728 milyon dolarlık yatırımıyla Türkiye'de internet alanında gerçekleşen en büyük satış unvanını elde eden Trendyol, bu unvanı Peak'a bırakacak.

Türkiye'nin ilk unicorn'u olacak

Ayrıca Türkiye'nin en değerli girişimi unvanını da elde edecek olan Peak, bu satın alım sayesinde Türkiye'nin ilk unicorn girişimi (değeri 1 milyar dolar veya daha fazla olan girişimler için kullanılan bir terim) olacak.

Türkiye'nin ilk unicorn'u çıkıyor: Türk oyun şirketi Peak, Türkiye tarihine geçecek rekor fiyatla Zynga'ya satılıyor! Tam Boyutta Gör

Satın alıma ilişkin şirketler tarafından herhangi bir bilgi paylaşılmamış olup, 1.8 milyar dolarlık satın almanın bir bölümünün nakit, bir bölümünün ise Zynga hissesi devri ile gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, satın alım sonrasında Peak'in sadece hisse yapısının değişeceği ve şu an olduğu gibi yine aynı şekilde anonim şirket olarak faaliyetlerine devam edeceği tahmin ediliyor.

Sidar Şahin yönetimindeki Peak, 2017'de de Spades Plus, Gin Rummy Plus ve 101 Okey Plus oyunlarını da Zynga'ya satmıştı. Peak'in halihazırda Toy Blast ve Toon Blast adında milyonlarca kez indirilen iki oyunu bulunuyor. Bu oyunlar, ABD’nin en çok oynanan ilk 5 oyunu arasında yer alıyor. 

Türkiye'nin ilk unicorn'u çıkıyor: Türk oyun şirketi Peak, Türkiye tarihine geçecek rekor fiyatla Zynga'ya satılıyor! Tam Boyutta Gör

Peak'e aylık 40 milyon dolar kazandıran bu iki oyun, satın alma sonrasında da Zynga çatısı altına girecek Peak tarafından geliştirilmeye devam edecek.

San Francisco merkezli oyun şirketi olan Zynga, dünyanın en büyük 50 oyun yapım şirketi arasında yer alıyor. Bünyesinde Farmville, CSR Racing, Empires & Puzzles, Merge Dragons gibi yüzlerce oyun barındıran şirket, özellikle Facebook oyunlarıyla adından söz ettiriyor. Zynga, daha önce de diğer bir Türk oyun şirketi olan Gram Games’i 250 milyon dolara satın almıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13849 kez okundu.
59 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
peak, peak games ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim