Anlık Bildirim

Palm Tungsten T ile Palm 5.0 ve Bluetooth Entegrasyonu

Uzun zamandır Palm'ın yüksek hızlı işlemciler ile çalışabilmek için dizayn ettiği yeni işletim sistemi Palm 5.0'ı çalıştıran ilk ürün piyasaya sürüldü. Bu ürün şimdilik 144 MHz'de çalışan Texas Instruments'ın OMAP1510 Arm uyumlu işlemcisini barındırıyor. İşin ilginç tarafı hala sadece 16 Mb Ram'a sahip. Üzerindeki slot sayesinde genişleme kartı takılabiliyor. Bu kartlar arasında ekstra hafıza olarak Secure Digital kartlar mevcut.

İlginç başka özellikler arasında Bluechat diye bir sistemi desteklemesi bu sayede aynı sistemi kullanan kişiler cep bilgisayarlarından chat yapıyorlar. İleride düşünülen güzel bir iki şey ise tabii bluetooth üzerinden Multiplayer oyunlar ve notebook üzerinde verilen prezentasyonun palm üzerinden kontrol edilmesi.

Yeni ürünün en büyük özelliği grafiti bölgesinin kayabilir bir şekilde içerde kalabilmesi. Başka güzel bir özellik Word, Excel dökümanlarının yönetiminde PocketPC'ye göre daha başarılı olduğunu iddia etmesi. Ancak tabii ki en büyük özellik yüksek çözünürlüklü 320x320 piksel 65K renkli ekranı. Yakında çıkacak başka bir üründe cep telefonu gibi GSM/GPRS şebekesini destekliyor. Pil ömrü ise eski palm'lara göre kötü ancak yinede PocketPC'lerden kat kat üstün olarak değerlendiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim