Anlık Bildirim

Panasonic'den SD karta ve DVD ye AVCHD video kaydı yapan 2 yeni kamera; HDC-SD1 ve HDC-DX1

Sony ve Panasonic'in beraber geliştirdikleri AVCHD video formatı hakkındaki detayları sizlere daha önce vermiştik. MPEG2 ye göre 2 kat daha fazla sıkıştırma oranı sunan AVCHD, DVD medyaya ve SD karta video kaydı yapan HD kameralar için tek medyaya daha uzun süre video kaydı anlamına geliyor.

Sony ve Panasonic yeni HD video kameralarında AVCHD video formatını kullanıyorlar. Panasonic geçtiğimiz günlerde ilk SD karta AVCHD formatlı video kaydı yapan HDC-SD1 ve medya olarak DVD kullanan HDC-DX1 ile HD kamera modelleri arasına 2 yeni model daha ekledi. HDC-SD1 ve HDC-DX1 teknik özellikler bakımından benzer ürünlerken aralarındaki farkı videonun kayıt edildiği medya oluşturuyor. HDC-SD1, SD karta HD video kaydı yapabilmesinin yanı sıra boyutları ve ağırlığıyla da dikkat çekici bir ürün. 74 x 69 x 142mm boyutlarında ve 430 gram ağırlığında olan kamera, hem taşıma da hem de tek elle video kaydı sırasında kullanıcıya büyük kolaylık sunuyor.

Panasonic'den SD karta ve DVD ye AVCHD video kaydı yapan 2 yeni kamera; HDC-SD1 ve HDC-DX1

Leica Dicomar lenslere ve 12x optik yakınlaştırmaya sahip olan kamera ayrıca optik resim sabitleme özelliği sayesinde video kaydının el titremelerinden olabildiğince etkilenmemesini sağlıyor. HDC-SD1, 1.5MP (520000 x3) akrif resim çözünürlüğü bulunan 1/4" 3CCD resim sensörüyle; 1440x1080 çözünürlüğe sahip videolar ve 1920x1080 çözünürlüğe sahip resimler çekebiliyor. Kameranın Full-HD sloganı ile satılıyor olmasına rağmen 1080i/p standartı olarak kabul edilen 1920x1080 video çözünürlüğü yerine 1440x1080 çözünürlükte video kaydı yapabiliyor olması biraz düşündürücü.

Panasonic'den SD karta ve DVD ye AVCHD video kaydı yapan 2 yeni kamera; HDC-SD1 ve HDC-DX1

Kutusuna 4GB SDHC kartın dahil edildiği HDC-SD1, kullanıcıya sırasıyla 6Mbps, 9Mbps ve 13Mbps data aktarım oranları ile düşük, orta ve yüksek kalitede video kaydı seçenekleri sunuyor. 4GB kapasiteli karta 9Mbps yani orta kalitede video çekimi modunda 1 saat süre ile kesintisiz video kaydı yapabilmek mümkün. Kamera sesi ise 5.1 Dolby Digital olarak kayıt altına alıyor. Ayrıca ses yakınlaştırma özelliği sayesinde, görüntü yakınlaştırma yapıldığında mikrofonlar daha uzağa odaklanarak görüntünün yakınlaştırıldığı bölgedeki sesleri kayıt altına almaktalar.

Kamera video kaydını kaset yerine SD karta yaptığı için çekilen videonun bilgisayara aktarılması için basit bir USB kablo yeterli oluyor. Eğer istenirse SD kartın kameradan çıkartılarak, kart okuyucuya takılmak suretiyle içeriğinin bilgisayara aktarılması da mümkün.

HDC-SD1'i üzerindeki HDMI çıkışı sayesinde HDTV'ye bağlamak oldukça kolay. HDMI'ın ses ve görüntüyü birlikte taşıma kabiliyeti sayesinde kablo kalabalığı olmadan çekilen videonun TV'den yüksek çözünürlükte ve ses kalitesinde izlenmesi mümkün. Kutusunda HDMI kablo dahil edilmeyen kameranın beraberinde component kablo sunulmakta. Component kablo ile de kamera ve HDTV arasında yüksek çözünürlükte görüntü aktarımı yapabilmek münkün.

Panasonic'den SD karta ve DVD ye AVCHD video kaydı yapan 2 yeni kamera; HDC-SD1 ve HDC-DX1

SD karta kayıt yapan HDC-SD1'den DVD'ye kayıt yapmasıyla ayrılan HDC-DX1 aynı zamanda boyut ve ağırlık olarak da HDC-SD1'e göre farklılıklar içeriyor. Optik medya okuyucu içermesi nedeniyle boyutları 92 x 91 x 174mm'ye ağırlığı ise 680 gram a yükselmiş olan kamera çift katman DVD medyaya 40 dakika boyunca normal kalitede video kaydı yapabiliyor. SD kartlı modele göre boyut, ağırlık, kayıt süresi gibi dezavantajlar içeren HDC-DX1'in henüz iki kameranın da fiyatları açıklanmamış olsa da HDC-SD1'e göre daha ucuz olması bekleniyor.

HDC-DX1 ile ilgili bir diğer not ise kameranın DVD medya kullanıyor olmasına rağmen yaptığı kayıt, AVCHD formatlı olduğundan standart DVD çalarlar tarafından oynatılamıyor. Bu kamera ile video kaydı yapılmış DVD medyalar sadece Bluray video oynatıcılarda çalışmaktalar. Her iki kameranın da 2007 Mart ayından evvel piyasaya sürülmeleri bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim