Anlık Bildirim

Dev pandalar artık nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer almıyor

Çin tarafından yapılan açıklamada yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiği, Dev pandaların nesli tükenmekte olan hayvanlar arasından çıkarıldığı ifade edildi.

Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı Doğa ve Ekolojiyi Koruma Dairesi Başkanı Cui Shuhong, katıldığı bir basın toplantısında doğa koruma programlarının işe yaradığını belirtirken, vahşi doğadaki panda nüfusunun 1.800’e ulaşarak artık nesli tükenmekte olan türler arasından çıkarıldığını söyledi.

Pandalar artık nesli tükenmekte olan türler arasında değil Tam Boyutta Gör

Shuhong yaptığı açıklamada bunun başarılmasındaki en büyük sebebinin doğal yaşam alanlarının korunması ve genişletilmesi, pandalara yeterli yiyeceğin sağlanması gibi uğraşların olduğunu ifade etti.

Dev pandalar, 2016’da Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından “tehlikedeki tür” sınıfından “zarar görebilir tür” sınıfına alınmıştı. Çin ise bu kararın çok erken olduğunu ve bütün çabaların boşa çıkabileceğini söyleyerek bu karar hakkında dikkatli davranmaya devam edeceğini ifade etmişti.

 

Dev pandalar şu an için nesli tükenmekte olan türler arasından çıkarılsa da uzmanlar bu konuda hâlâ dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynakça https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/giant-pandas-no-longer-endangered-thanks-to-nature-reserves-conservation-head https://www.bbc.com/news/world-asia-china-57773472 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim