Anlık Bildirim

Liseli kız öğrenciler için kodlama maratonu başlıyor

Microsoft Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen fikir maratonu liseli kız öğrencilere projelerini gerçekleştirmek için önemli bir fırsat tanıyor.

Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler getirmeye istek duyan liseli kız öğrenciler, Microsoft Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen fikir maratonu ile projelerini hayata geçirme imkanına sahip olacak.

Önemli iş birliği

14-17 yaş arası kız öğrencileri fikir üretmek üzere bir araya getirmeyi amaçlayan “Kızlarla Kodluyoruz Ideathonu”; teknoloji okuryazarlığını artıracak, istihdam açığına çözüm olacak çalışmalar yürüten Kodluyoruz Derneği ve Microsoft ortaklığında gerçekleştiriliyor.

Microsoft Türkiye Genel Merkezinde 26 Haziran’da gerçekleşecek etkinlikte, kız öğrenciler 4-5 kişilik takımlar halinde çalışarak belirlenen toplumsal sorunlar için teknolojik çözüm önerilerini sunacak. Kazanan takım fikirlerini hayata geçirmek üzere Kaş’ta bir haftalık yaz kampına katılma ve kodlama eğitimi alma imkânı kazanacak.

Bilişim sektöründe cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadın çalışan görünürlüğünü artırmak için genç kızların öğrencilik yaşlarından itibaren teknolojiyle ilgili alanlara katılımını destekleyen Ideathon’un son başvuru tarihi 24 Haziran.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere, http://www.kodluyoruz.org/kizlarla-kodluyoruz-ideathon/ adresinden ulaşılabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim