Anlık Bildirim

Samsung dünyanın ilk sinema LED ekranını duyurdu

Sinema salonlarında artık alıştığımız geleneksel perdeye yansıtma teknolojileri yerine devasa LED ekranlar görmeye başlayabiliriz. Samsung ilk adımı attı bile.

Bugüne kadar sinema salonlarında hep projeksiyon cihazlarından perdelere yansıtılan görüntüleri izlemiştik. Samsung bu geleneği değiştirmeye kararlı. Firma dünyanın ilk sinema LED ekranını kullanıma sundu.

 

Daha parlak

 

Firma zaten bir süredir konferans salonlarında projeksiyon perdesi yerine dev LED ekranların denemesini yapıyordu. Elde edilen tecrübeler ile sinema salonlarında yeni teknoloji denenmeye başladı. Elbette ilk deneme Güney Kore’de yapılıyor.

 

Lotte Sinemaları’na ait bir salonda kullanıma sunulan LED ekran 10.3 metre genişliğe sahip. 146fL parlaklık değeri sektörün en iyilerinden birisi durumunda. Geleneksel sinema projeksiyonlarına göre 10 kat daha fazla parlaklık söz konusu. Ekranın çözünürlüğü ise 4096x2160 piksel.

 

Samsung sadece parlaklık açısından değil farklı açılardan da ekranı en iyi hale getirmeye çalışmış. 4K HDR teknolojisi ile en iyi renkler, en derin siyahlar ve en saf beyaz elde ediliyor. Ayrıca ses tarafında Harman imzalı hoparlörler ekranı sararken, JBL’in Sculpted Surround sistemi de sesin tüm salonu kaplaması sağlanıyor.

 

Samsung yeni ekranını sinema salonlarının de ötesine taşımayı amaçlıyor. Farklı ortam aydınlatması altındaki sunumlar, spor etkinlikleri, oyun turnuvaları gibi alanlar hedeflerin arasında. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6049 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung cinema led ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim