Anlık Bildirim

Radyo dünyası değişmek üzere, Görsel Radyo geliyor

Hali hazırda güzel ekranlı, az çok internete hep bağlı ve işletim sistemli cep telefonları ile yapılabilecek en akıllı şeylerden birisi belkide bildiğimiz radyo deneyimini tamamen değiştirecek. Nokia artık GSM şebekesini bir internet şebekesi olarak kullanmak için elinden geleni yapmakta. Bu çaba sayesinde normal FM yayını ile sesini duymaya devam ettiğimiz radyoların sadece görsel hizmetini cep telefonları ekranlarında görebileceğiz.

Burda önemli olan sesin internet üzerinden değilde en yaygın olan FM bandından yapılıyor olması. Yenilik ise yayın ile senkronize hareket eden ve size içerik hizmeti sunan görsel bilgi ekranının cep telefonu sayesinde internet üzerinden erişilebilir olması. Bu sayede o andaki yayında olan şarkı veya program hakkında ayrıntılı bilgi alabilme, canlı anketlere katılabilme, bir sonraki şarkı istediğinde bulunabilme hatta tartışmaya yazılı olarak katılabilme mümkün olacak.

Şimdilik GPRS teknolojisi ile görsel resimler, bilgiler geleceğinden saatte 100-200 Kb ile güzel bir radyo hizmeti sunulabileceği bahsediliyor. Tabii bu durumda GPRS şebekesinden çekilen veri paralı olduğundan yayının data kısmını sağlayan Operatör firmalar radyo yayınlarının bu kısmına bir indirim yada aylık sabit bir ücret ön görebilirler. Tahminimce cep telefonlarında başlayacak bu moda en kısa sürede araba teyblerine ordan ev radyolarına kadar girebilecek. Çünkü çalan şarkının albümünün resmini gören, şarkı ve şarkıcı hakkında anında daha fazla bilgiye erişebileceğiniz bir sistemi kim istemez.

Radyo dünyası değişmek üzere, Görsel Radyo geliyor
   
Radyo dünyası değişmek üzere, Görsel Radyo geliyor

Radyolar için ise yeni kazanç imkanlarının doğacak olması kalitelerini ve tv karşısında kaybettikleri yeri biraz geri almada başarılı olacak. Mesela görsel ekranda reklam olurken artık belkide ses reklamlar alınmayabilecek bu sayede dakikalar süren ses reklamlarından kurtulabileceğiz. Üyelik hizmetleri, melodi şatışları gibi ekstra kazançlar ise hiç beklenmedik yeni pazarlar. Bu hizmet şimdiden Finlandiya'da Kiss FM, Nokia ve TeliaSonera Operatörü ile başladı bile. Kutudan çıktığında destekli telefonlar şimdilik sadece Nokia 3230, 7710. Ancak yazılım sayesinde büyük ihtimalle radyolu tüm Symbian işletim sistemli cep telefonlarına destek gelebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim