Anlık Bildirim

PS-QD ve VA panellerine sahip 270 Hz/240 Hz QHD monitörler ile genişliyor

Dünyanın önde gelen oyun monitörlerinden1 ve IT aksesuvar markalarından biri AGON by AOC.                                                                                             

Dünyanın önde gelen oyun monitörlerinden1 ve IT aksesuvar markalarından biri AGON by AOC – yepyeni AGON 5 ürün grubundan iki yeni model ile karşınızda: 27 inç/68.6 cm AGON AG275QZ/EUQuantum Dot katmanı ile 1.07 milyar renk üreten hızlı bir IPS paneline, 240 Hz (hız aşırtma yoluyla 270 Hz’e çıkabilir) yenileme hızına, 1 ms GtG’ye ve 0.5 ms MPRT tepki süresine sahip. Daha bütçe dostu olan kardeşi, 27 inçlik AGON AG275QZN/EU ise yüksek bir kontrast ile Hızlı VA paneline sahip, bu sayede de aynı e-spor düzeyinde özellikler sunuyor: 240 Hz yenileme hızı, 1 ms GtG ve 0.5 ms MPRT tepki süresi.

Aşırı düşük girdi gecikmesi ve hızlı tepki süreleri sayesinde oyuncular her iki model ile pürüzsüz, akıcı bir oyunu deneyimleyecekler – bu da onların rakiplerini daha hızlı görüp takip edebilmelerini sağlayacak ve yarışma sırasında onları avantajlı kılacak. Tam anlamıyla çok yönlü modeller olan bu iki monitör, hızlı hareket eden, akıcı görüntüleri garantilerken bir yandan da zengin ve canlı görselleri hayata taşıyor. İki monitör de VESA DisplayHDR 400 sertifikasına sahip ve HDR10’u destekliyor.

Rakiplerin önüne geçin

Rakiplerinın ötesinde En yeni nesil AGON 5 modelleri yine Hızlı IPS ya da Hızlı VA panelleri ile donatılmış olarak, iki 165 Hz model ile Ekim ayında ilk kez piyasaya çıkartılmıştı. Şimdi AG275QZ/EU ve AG275QZN/EU ile, AGON by AOC 270 Hz ya da 240 Hz’de çıtayı espor düzeyine çıkartıyor. Üstelik tıpkı 165 Hz kardeşleri gibi, bu yeni modeller de %100 geri dönüştürülebilen, kâğıt destekli ambalajın içinde satışa sunuluyor.

Hem AG275QZ/EU hem de AG275QZN/EU önceki AGON modelleri ile karşılaştırıldığında, daha şık ve daha temiz görünümlü, yenilenmiş bir tasarıma sahip. Monitörlerin 3 taraftan da çerçevesiz tasarımı, çoklu monitör kurulumlarında kullanılmak için ideal olmalarını sağlıyor. Birinci sınıf ayaklarının metal tabanı, masanın üstünde azaltılmış bir ayak izine sahip, böylece en kompakt savaş alanlarında bile bu monitörlere yer verebilir.

Üstelik, sağa sola dönme, pivot ve eğilme işlevselliği sunan yükseklik ayarlamalı ayaklar ile, ergonomik AG275QZ/EU ve AG275QZN/EU, ister evdeki ister sahnedeki turnuvalarda olsun, yüksek enerjili yarışmalara uygun. Ayağındaki dahili kablo yönetimi açıklığı ve dahili güç temini sayesinde, bu modeller masadaki yayıntıyı azaltarak oyuncuların önlerindeki göreve
odaklanmalarını sağlıyor. Dahili bir 4 portlu USB hub (USB 3.2 Gen 1) ise her iki modele dahil. Böylece kullanıcılar çevre birimlerini, joysticklerini ya da kontrol cihazlarını kolayca bağlayabilirler.


AG275QZ/EU modeli, renk doğruluğunu iyileştiren ve zengin, doygun renkler üretmek için renk gamını genişleten, 10 bit renk derinliği ve 1.07 milyar renk sunabilen Quantum Dot katmanına sahip hızlı bir IPS paneline sahip. %99.9 AdobeRGB, %100 sRGB ve %97.5 DCI-P3 olan geniş gam kapsamı ile, AG275QZ/EU içerik üreticiler, Youtuber’lar ve canlı streaming yapanlar için oldukça uygun. Ayrıca bu monitör yüksek dinamik aralık içeriğini yeniden üretebilmek için VESA DisplayHDR400’ü ve HDR10’u da destekliyor. 240 Hz yenileme oranı monitörün OSD’sinden hız aşırtılarak (overclock yapılarak) 270 Hz’e kolayca çıkarılabilir ve bu haliyle model, piyasadaki en hızlı QHD modellerinden biri konumunda. 270 Hz yenileme hızının düşük tepki süresi ve keskin bir QHD çözünürlük (2560x1440) ile bir araya gelmesi, bu monitörün önümüzdeki yıllar boyunca da güncel kalacağının habercisi.

Öte yandan AG275QZN/EU, 16.7 milyon renkli Hızlı VA paneline ve IPS-QD çeşidinden daha yüksek bir kontrasta (3000:1) sahip, işte bu sayede model, zengin, derin siyahları yeniden üreterek karanlık, gölgeli ekran içeriğinde mükemmelleşiyor. AG275QZN/EU aynı zamanda VESA DisplayHDR400 sertifikasına sahip, HDR10’u destekliyor ve %89.3 AdobeRGB, %99.7 sRGB ve %89.9 DCI-P3 oranlarında harika kapsamlı bir renk gamı sunuyor.


Hem IPS (AG275QZ/EU) hem de VA versiyonu (AG275QZN/EU) için, birden çok piksel hız aşırtma modu, bu monitörlerin etkileyici 1 ms GtG tepki süresine erişmesini sağlıyor. Üstelik Hareket Bulanıklığı Azaltma (Motion Blur Reduction-MBR) da algılanan tepki süresini yalnızca 0.5 ms MPRT’ye indirebiliyor. Her iki modelde de Adaptive-Sync var, böylece ekran yırtılmasını ya da tutukluğu ortadan kaldırmak için ortak değişken yenileme hızı uygulamalarını destekledikleri anlamına geliyor. Dahası Konsol Modu ile, bu modeller 2560x1440 @ 120 Hz modlarında en yeni nesil konsollar ile kullanılabilir – yüksek yenileme hızı etkinken 4K sinyali kabul edip ve 2560x1440’a aşağı ölçeklendirme yapabilirler.


OSD’sindeki kapsamlı menü sistemi bir joystick ile ya da AOC G-Menu yazılımı ile kullanılabilir, böylece kullanıcılar mükemmel olacak şekilde renk/parlaklık ayarlarını değiştirebilirler ve artı gösterge katmanı, Shadow Control (Gölge Kontrol) ya da Low Blue modu gibi gaming ya da konfor özelliklerini açabilirler.


AGON AG275QZ/EU ve AGON AG275QZN/EU Kasım 2022’den itibaren, sırasıyla 829 USD ve 549 USD üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatından piyasada bulunabilecek

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim