Anlık Bildirim

DDR4 bellekte hız rekoru kırıldı: 5 GHz ötesi

Computex 2016 fuarında gerçekleştirilen geleneksel hız aşırtma etkinliği yaklaşırken, G.Skill ve MSI işbirliği ile DDR4 RAM belleklerde yeni bir hız rekoruna imza atıldı.

Hız rekorlarının değişmez isimlerinden birisi olan G.Skill, MSI ile işbirliği yaparak Trident Z DDR4 belleklerinde yeni bir rekora imza attı. Elde edilen hıza, sadece DDR4 belleklerde değil DDR3 belleklerde de ulaşılamamıştı.

MSI Z170I GAMING PRO AC Mini-ITX ve Skylake işlemciler ile yapılan testlerde, G.Skill Trident Z DDR4 RAM bellek modülü 5GHz sınırını geçmeyi başardı. Samsung entegre devrelerinin kullanıldığı testler, tek bir 4GB modül ve bellek kanalı üzerinde yapıldı. Belleği sürekli soğuk tutmak için de sıvı nitrojen çözümünden yararlanıldı.

Hız rekorunun özellikle MSI firmasının efsanesi Toppc’un katkıları ile elde edildiği ifade ediliyor. Rekorun, termal bütçesi düşük bir Mini-ITX anakart üzerinde kırılması da diğer bir dikkat çeken nokta.

G.Skill, profesyoneller için donanım sınırlarını zorlamaya ve daha gelişmiş ürünler tasarlamaya devam edeceklerini belirtiyor. Hız rekorunun diğer bir amacı ise, haftaya başlayacak yarışmanın da tanıtımını yapmak. Dünya çapında ünlü hız aşırtmacıların kozlarını paylaşacağı OC World Record Stage ve OC World Cup etkinlikleri, G.Skill’in ev sahipliğinde yapılıyor. Etkinlikler, Computex 2016 fuarında sahne alacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim