Anlık Bildirim

Günümüzde DDR4 bellek standardı gerek mobil gerekse de masaüstü tarafta yaygın bir şekilde kullanılıyor ve önümüzdeki yıllarda da ana akım standart olmaya devam edecek. Bununla birlikte daha yüksek bant genişliği ve yoğunluğa olan talep hızla artıyor. JEDEC organizasyonu DDR5 standardını 2020 yılına yetiştirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Devrim olacak

Bellek standartlarını belirleyen JEDEC organizasyonu, yeni standardın devrimsel olacağını ifade ediyor. 3D bellek teknolojisini kullanacak olan DDR5 standardı böylece bant genişliği ve yoğunluk açısından DDR4 standardını ikiye katlayacak. Ayrıca enerji tasarrufu açısından da önemli ilerlemeler kaydedecek.

Sunucu ve istemci tarafında daha kullanıcı dostu bir arayüz belirleyecek olan standart, çok geniş bir uygulama yelpazesi içerisinde verimliliğini arttırmış olacak. JEDEC gelecek yıl itibariyle standart geliştirme çalışmalarını tamamlamayı planlıyor. Farklı atölyeler ile DDR5 standardını geniş kitlelere iyi anlatmak isteyen organizasyon, 2020 yılından önce de kullanıma sokmayı düşünüyor.

DDR4 standardı da 2012 yılında tamamlanmış ancak kullanıma sunulması 2015 yılına kadar sarkmıştı. DDR5 için de benzer bir tablo söz konusu. Ayrıca mevcut melez DIMM standardı olan NVDIMM-N de geliştiriliyor ve daha yüksek kapasitelere sahip NVDIMM-P standardına geçiş olacak. Yine standardın tamamlanması 2018 yılını bulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9946 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dd5, jedec ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim