Anlık Bildirim
 
Yeni yıla girmemize az kala üreticiler geride bıraktığımız yılın satış ve kar bilgilerini paylaşmaya başladı. Görünüşe göre yaşanan stok sıkıntısı biz tüketicilerin belini bükerken üreticilerin karına kar katmış.

Paylaşılan rapora göre DRAM pazarında bu yıl sonuna kadar %65’lik devasa büyüme bekleniyor. Tabi gelirlerde de kaydadeğer büyüme kaydedilecek, 21.1 milyar dolarlık rakamdan söz ediliyor. Pazardaki büyümenin tüm çeyreklerde istikrarlı bir şekilde sürdüğü aktarılırken gelişmenin 1993 yılından bu yana %50’nin üzerindeki artışların 4.’sü olacağı da gelen diğer detaylar arasında.
DRAM pazarındaki stok sıkıntısı üreticilere yaradı: Rekor gelir bekleniyor!
 

Büyüme ortalaması %13

Yine 1993’ten günümüze kadar olan periyot içerisinde pazardaki büyümenin ortalaması %13 olarak göze çarpıyor ki bu rakam içinde bulunduğumuz yılda talep artışında ne denli bir patlama yaşandığını gözler önüne sermekte.
DRAM pazarındaki stok sıkıntısı üreticilere yaradı: Rekor gelir bekleniyor!
 

Kar kimin kasasında?

Burada bir yanlış anlaşılmanın önüne geçmek gerek, rapora yansıyan gelir artışı Samsung, SK Hynix ve Micron gibi üreticilerin arasında paylaşılmış. Kingston ve Corsair gibi son basamakta yer alan üreticilerin kasasına giren miktarda ise pek bir artış kaydedilmemiş.
Son olarak üreticilerin üretim hacmini arttırmasıyla birlikte önümüzdeki yıl fiyatların normal seviyelere inmesi beklenirken uzmanlara göre 2018 yılı DRAM pazarında durgun geçecek. Zira şu ana kadar ani artışların ardından hep ani düşüşler gelmiş. Bakalım, 2011-2012 yılında da HDD fabrikalarını sel vurmuştu. Bu yıl da DRAM pazarı nasiplendi, önümüzdeki bileşeni merakla takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3496 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, micron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim