Anlık Bildirim

DRAM pazarından kötü haber!

Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde DRAM fiyatlarında yaklaşık %20’lik bir artış gözlemlendi. Peki bu yıl bizi nasıl bir piyasa bekliyor? Detaylar haberimizde:
DRAM pazarından kötü haber!
 
DRAMeXchange’in son yayınladığı rapora göre geçtiğimiz yılın son 6 ayı içerisinde DRAM yongalarında %20’lik bir fiyat artışı gerçekleşti. Bunda tahmin edeceğiniz üzere firmaların mevcut akıllı telefon ve sunucu pazarındaki yüksek talep doğrultusunda bu pazarlara yönelmesinin etkisi var. Bunun yanı sıra toplam pazarın %20’sinden azını oluşturmasına rağmen PC pazarında da bir DRAM talebi artışı da olduğu için fiyatlar artmışa benziyor.

Fiyatlar artmaya devam edecek!

Bununla birlikte pazarın üç büyük oyuncusu olan Samsung, SK Hynix ve Micron’un da oligopolistik piyasaya göre stratejiler geliştirmesi de fiyatların artmasına neden olan bir diğer etken. İşin daha da kötü yanı ise benzer stratejilerin içinde bulunduğumuz yıl için de planlanması. Dolayısıyla DRAM fiyatlarında artışın bizi beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Raporda ayrıca Çin hükümetinin yerli DRAM ve Flash yonga endüstrisine verdiği desteğe bağlı olarak 3 büyük üreticinin pazardaki durumuna da değinilmiş. Micron 2016 yılının başlarında pazarın durgun olmasına karşın diğer iki üreticinin uygulanan sıkı politikalara bağlı olarak karlarında bir azalma olmamasından dolayı mali anlamda çok zor günler geçirmiş lakin ikinci yarıda ise rüzgarlar Micron’un lehine esmiş.
Analistler yaşanan bu fiyat artışının kısa vadede üreticilerin kar marjlarını yükseltmesini sağladığını, uzun vadede ise Çin’in uyguladığı stratejilere bağlı oluşacak rekabeti engellediğini belirtiyor. Son olarak ilerleyen günlerde pazardaki gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3842 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, micron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim