Anlık Bildirim
 
Özellikle de son bir yıldır DRAM fiyatları rekor üstüne rekor kırmakta. Bunun üstüne sanal madenciler de eklenince ekran kartı ve ram fiyatları yuva yıkan seviyeler gelmiş durumda. Buna karşın hatırlayacağınız üzere DRAM üreticileri geçtiğimiz yılı rekor karla kapatmıştı. Sizce de oldukça şüpheli değil mi?

Bu durumu PC oyuncuları gibi şüpheli bulan bir hukuk şirketi olan Hagens Berman geçtiğimiz günlerde pazarın %96’lık dilimini domine eden Samsung, SK Hynix ve Micron’a karşı bilinçli olarak stok sıkıntısı meydana getirmekten ötürü class action lawsuit türünde dava açtı.
Öyle ki rapora göre Temmuz 2016’dan geçtiğimiz şubat ayına kadar 4 GB’lık DRAM’in fiyatı %130’luk astronomik artış yakalamış. Öte yandan az önce de bahsettiğimiz üzere 2016’nın ilk çeyreğinden geçtiğimiz yılın 3. çeyreğine kadar olan dönemde bu şirketlerin gelirlerini iki katından da fazlasına çıkardıkları rapora eklenmiş.

Kasıtlı stok sıkıntısı çıkararak gelirlerini katladılar

Pazardaki DRAM ihtiyacı ve firmaların üretim hacmine de değinen Hagens Bermans’ın verilerine göre 2017’de pazarın DRAM ihtiyacı %20-25 civarında artmış ancak tüketici dostu bu üç firmanın bantlarından çıkan yonga miktarı yalnızca %15-20 kadar artmış. Haliyle hukuk firması bu dönemde maliyet artışına sebep olabilecek herhangi bir üretim teknolojisi değişikliği veya başka bir gelişmenin yaşanmaması dolayısıyla stok sıkıntısının bilinçli oluşturulduğunu iddia ediyor.
Öte yandan daha önce Samsung ve SK Hynix’ karşı açılan ve 300 milyon dolarlık davadan da sorumlu olan Hegans Berman’ın bu konuda deneyimli olması nedeniyle kullanıcılar davadan oldukça ümitli. Umarız dava olumlu sonuçlanır da donanım severler rahatça hayallerindeki sistemi kurabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5722 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hagens berman, dram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim