Anlık Bildirim

Geçtiğimiz yıl DRAM yongalarında yaşanan stok sıkıntısı sonucunda DRAM fiyatlarında ciddi artış gözlemlenmişti. Ardından bu yıl sonu gibi üretim hacimlerinde artış beklenmesiyle yeni yıla büyük bir ümitle girmiştik. Görünen o ki fiyat düşüşü bu yıl da gerçekleşmeyecek.
Tayvanlı silikon üreticisi GlobalWafers’a göre içerisinde bulunduğumuz 2018 yılında DRAM ve NAND yonga fiyatlarında %20 artış gerçekleşecek. Gelen rapora göre yaşanacak artışın sebebi çoğunlukla kullandığımız yonga türü olan 300 mm’lik silikon devrelerdeki stok sıkıntısı sebebiyle olacak. Dolayısıyla RAM, SSD, CPU ve GPU (neredeyse başka dahili bileşen kalmadı) fiyatlarında direk olarak etkinin hissedilmesi bekleniyor. Hatta Japon üretici SUMCO fiyatlandırmalarını gelen raporu destekler nitelikte güncellemiş bile.

Fiyat düşüşü başka bahara kaldı

Bununla birlikte GlobalWafers üretim hacmini %7 oranında arttıracağını da duyurdu fakat bu, pazardaki talebi karşılamayacak gibi görünüyor. Son olarak üreticinin etkisinin uzun vadede hissedilmesi beklenen başka üretim kapasitesi artışlarını da planlandığını olumlu bir detay olarak belirtelim. Umarız ilerleyen günlerde yüz güldürücü haberleri sizlere aktarabiliriz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3802 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu, gpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim