Anlık Bildirim

Hafıza ürünleri pazarında liderliği elinde tutan Samsung’un son yaptığı duyuruda yeni nesil DRAM modüllerine yer verildi. Anlaşılan o ki Güney Koreli firma pazardaki hakimiyetini güçlendirerek sürdürmek istiyor.

3600 Mbps bant genişliği 

Kağıt üstündeki verilere göre 10 nm üretim sürecinden geçen ilk nesil 8 Gb DDR4 DRAM yongalarının 3200 Mbps’lik bant genişliğini 3600 Mbps seviyesine çekecek olan çözümler, yine firmanın ilk nesil çözümlerine kıyasla %30 daha verimli bir üretim sürecinden geçerek satışa sunulacak.
Samsung 2. nesil 10 nm DRAM yongalarının üretimine başladı
 
Bununla birlikte bir önceki nesle kıyasla %10 daha yüksek performans ve %15 daha enerji verimli bir yapı sunan bellekler sayesinde daha uzun batarya ömrünün yanı sıra daha yüksek performansa sahip cihazların önü açılacak.

Samsung 8 Gb kapasiteli yeni DDR4 modülleriyle birlikte diğer hafıza çözümlerine de değinmeyi ihmal etmemiş. Yapılan açıklamaya göre firma kurumsal sunucular, mobil cihazlar, süper bilgisayarlar, HPC sistemleri ve yüksek performanslı ekran kartlarında yer alması beklenen DDR5, HBM3, LPDDR5’ye ek olarak GDDR6 tipi bellek çözümlerinin pazara daha erken sunulması için çalışmalarını sürdürmekte. Son olarak teknoloji devinin pazardaki artan talebi karşılamak için 2. nesil yongalarının yanında ilk nesil belleklerinin de üretim hacmini arttıracağını belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim