Anlık Bildirim

Samsung ve SK Hynix bellek üretimini yavaşlatıyor

Taleplerin azaldığı ve stokların artmaya başladığı bir dönemde Samsung ile SK Hynix firmaları bellek üretimini kısma kararı aldı. Bakalım fiyatlar nasıl etkilenecek?

Son dönemde madencilik rüzgarının dinmesinin de etkisiyle bilgisayar sistemlerine karşı bir talep azalması yaşanıyor. Analizler fiyatların düşmesini beklerken üreticiler bellek üretimini kısma yoluna gidiyor.

Pazara göre strateji

Gelen bilgilere göre Samsung ve SK Hynix önümüzdeki haftalarda bellek üretimini kısmaya başlayacak. Talebin azalmaya başlaması nedeniyle stokların elde kalmaması için yapılan üretimi kısma politikasının yanında yatırımlar da azaltılacak.

Samsung’un ülkesinde üretim bantlarını arttırmak için yapacağı yatırımı ertelediği belirtiliyor. SK Hynix de benzer bir şekilde inşaasına başlayacağı yeni üretim tesislerini erteledi.

Analizler talebin azalması nedeniyle gelecek yıl başlarına kadar NAND bellek fiyatlarında yüzde 15+yüzde 15 şeklinde iki dalga indirim bekliyor. DRAM bellek fiyatlarında da benzer bir beklenti söz konusu. Bu sayede ekran kartları başta olmak üzere SSD ve mobil cihaz fiyatlarında bir gevşeme olacak.

Bununla birlikte üretimin azaltılması ve yatırımların ertelenmesi ortalama fiyatlara nasıl etki edecek merak konusu. En azından yılın sonlarına doğru bir değişiklik olmayacağı beklentisi hakim.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7930 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim