Anlık Bildirim

Yaşadığı finansal krizden çıkabilmek adına yonga bölümünü satışa çıkaran Japon devi Toshiba’nın talipleri giderek artıyor. NAND bellek sektöründe ikinci en büyük firma olan Toshiba’nın varlıkları bu bakımdan çok değerli. Bu nedenle de çok yüksek fiyatlar konuşuluyor.

Kalabalık bir kadro

Son gelen bilgilere göre Güney Koreli SK Hynix firması da Toshiba’nın yonga bölümüne talip oldu. SK Hynix tek başına satışın içerisinde yok. Japon hükümeti destekli fon olan INCJ liderliğinde Japon Gelişim Bankası - DBJ, KKR & Co LP danışmanlık firması, Toshiba, Tokyo Bankası gibi kuruluşlardan oluşan bir konsorsiyum ile teklif yapmayı planlıyor.

Konsorsiyum yaklaşık olarak 22 milyar dolarlık bir teklif hazırlıyor. SK Hynix buna 2.5 milyar dolar ile katkı yapacak. Toshiba da 1 milyar dolar civarında bir meblağ ile konsorsiyumda yer almak istiyor.

Şu anda bölüm için verilmiş en yüksek teklif Broadcom ve Sliver Lake ortaklığının. Ortaklık yaklaşık 22 milyar dolarlık bir teklif yaptı. Yine Western Digital yaklaşık 18 milyar dolarlık bir teklif ile kapıyı çalmış durumda. Foxconn liderliğinde Apple, Dell ve Kingston firmalarından oluşan bir konsorsiyumun da 27 milyar dolara çıkabileceği belirtiliyor.

Satın alan kim olursa olsun bir anda dünyanın ikinci büyük NAND bellek üreticisi haline gelecek. Toshiba’nın yonga bölümü son derece iyi işler yapıyor ve firma da bu bakımdan yüksek bir bedelle satma kararı almıştı.

Toshiba içinde bulunduğu sıkıntılı durum nedeniyle bir an evvel yonga bölümünü elden çıkarmayı istiyor ancak halen net bir sonuç çıkmış değil. Bu bakımdan firmanın hisseleri sürekli düşüşte. Hatırlanacağı üzere televizyon bölümü de satışta ve Vestel geçenlerde resmi olarak teklif yapmıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim