Anlık Bildirim

Samsung, ekranı uzayabilen akıllı telefon patenti aldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ilginç sayılabilecek bir akıllı telefon patenti aldı. Sızan bilgilere göre şirket uzayabilen ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Samsung, ekranı uzayabilen akıllı telefon patenti aldı Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon üreticisi Samsung, birçok esnek ekranlara sahip akıllı telefon patentine sahip. Ancak şirketin aldığı yeni patent son derece ilginç. Zira patentin açıklamalarında, ekranı uzayan bir akıllı telefonun detayları mevcut.

Samsung büyük ekranlı telefonlar için alternatif çözümler peşinde

Samsung, "Stretchable Display" adını verdiği bu patentte, akıllı telefonun ekranının katlanmaya gerek kalmadan genişletilebileceğini belirtiyor. Patentteki görsellere bakacak olursa, görseldeki telefonun üst ve yan çerçeveleri inceyken, çene olarak tabir edilen alt kısmın ise kalın olduğunu görüyoruz. Yukarıya doğru kaydırılarak genişletilebilen ekranın nasıl bir sistemle çalışacağı ise çok açık değil.

Samsung, ekranı uzayabilen akıllı telefon patenti aldı Tam Boyutta Gör

Ancak patentte yer alan cihazın alt kısmının kalın olması, o bölümün iç tarafında rulo şeklinde esnek bir ekranın olabileceği söylentilerini de akla getiriyor. Telefon ekranı yukarıya kaydırıldığında rulo şeklindeki gizli ekranın, alt kısmı kaplayarak genişleteceği düşünülebilir. Tüm bunlar bir tahminden ibaret. Şirket eğer bu cihazı piyasaya sürmeye karar verirse, çalışma mantığını da ancak o zaman net bir şekilde anlayabileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3344 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, patent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim