Anlık Bildirim

Sansa e200 serisi mp3 oynatıcılar - iPod' lara başka bir alternatif daha

Sandisk' in Sansa e200 serisi portatif mp3 oynatıcıları bu aralar piyasada oldukça moda. Özellikle yurt dışında çokça tutulan bu seriyi özel kılan özellikler neler diye soracak olursanız;

Serinin en üst modeli e280 8GB flash kapasite ile , Sony Walkman NW-A1200 ile beraber en yüksek flash kapasiteyi sunuyor. Fakat e280' in MicroSD kart slotu onu kapasite olarak Sony' nin önüne geçiriyor. Şu an için en büyük kapasiteli MicroSD kart 2GB alan sunuyor, bu da e280' in toplamda 10GB hafızası olabileceği anlamına geliyor. MicroSD kart formatının geleceği parlak olduğu düşünülürse, ileride çıkacak olan daha büyük kapasiteli kartlar ile beraber Sansa serisinin avantajı daha da artacak.

Mp3 oynatabilmesinin yanında 1.8" lik TFT ekrana sahip olan e200 serisi, yatay pozisyonda video gösterimi yapabiliyor. Siyah çok şık kasası ve dizaynı, kolay kullanım sağlayan ergonomik yapısı ve arayüzü ile 20 saat kullanım ömrü sunan e200' ler Lithium Ion değiştirebilir pil kullanıyor. Pillerin değiştirilebilir olması güzel zira uzun seyehatlerde birden çok pil ile müzik keyfinizin bitme ihtimali kalmıyor. Bu arada paketten, stereo kulaklık, Lithium Ion şarj edilebilir batarya, USB data kablosu, sürücü cd'si ve kullanım klavuzu çıkıyor.

Dijital radyo tuner' i bulunan e200 serisinin bu özelliği sadece Amerika' da çalıştığı belirtilse de, kırılmış firmware ile Avrupa' da da çalışabildiği söyleniyor. Ayrıca radyodan ve normal ses kaydı da e200 serisinin yapabildikleri arasında. Ayrıca serinin 2, 4 ve 6 GB' lık modelleri de mevcut.

Performans ve kullanımına gelirsek. Yapılan incelemelerde Sansa e200 serisinin ses kalitesinin flash bellek kullanan bir mp3 oynatıcıya göre oldukça iyi olduğu söyleniyor. Video olarak sadece QuickTime destekleyen e200' lerin bilgisayardaki yazılımı, Windows AVI, MPEG, Video CD (.DAT), Advance Systems Format (.ASF), DVD (.VOB), QuickTime (.MOV), MPEG-4 (.MP4) formatlarını QuickTime' a çevirip Sansa' ların oynatabileceği hale getirebiliyor. Bu arada video oynatım performansının mükemmel olduğu da söylenenler arasında.

8GB' lık en yüksek model e280' in satış fiyatı 250 dolar olarak açıklanırken, e250 (2GB) 140 dolar, e260 (4G) 180 dolar, e270 (6G) 220 dolar fiyata sahip. Hala 4GB' lık iPod Nano' nun 300 dolar üzerinde fiyata sahip olduğu düşünülürse yukarıda yazılan özellikleri ile Sansa serisi iPod' lara çok güzel alternatifler olarak duruyorlar. Sansa e200 serisinin incelemeleri için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz;

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim