Anlık Bildirim

Sapphire Radeon HD 2400 Pro ortaya çıktı

AMD-ATi'nin giriş ve orta segment DirectX 10 çözümlerini 28 Haziran itibariyle resmen duyurmasının ardından firmanın partnerleri de hazırladıkları çözümlerini lanse etmeye devam ediyorlar. AMD-ATi'nin ekran kartı alanında en büyük partnerlerinden biri olan Sapphire, Radeon HD 2400 Pro modelini esas alan yeni ekran kartını pazara sunuyor. AMD-ATi'nin rakip Nvidia'nın GeForce 8400GS modeline rakip olarak geliştirdiği Radeon HD 2400 Pro, üretici firmanın DirectX 10 arenasındaki giriş modeli de diyebiliriz. Zira AMD-ATi'nin şu an için Radeon HD 2400 Pro'dan daha uygun fiyatla satılan başka bir modeli bulunmuyor ama eldeki göstergeler yine DirectX 10 destekli Radeon HD 2350 modelinin gelebileceğini de gösteriyor.
Radeon HD 2400 Pro'dan yüksek 3D performansı beklemek yanlış olacaktır ama entegre grafik işlemci kullanmak istemeyen ve bütçesi ekran kartı için esnek olmayan kullanıcıların dikkatini de çekebilir. Zira ürün özellikle Blu Ray ve HD DVD gibi yüksek çözünürlüklü içeriğe verdiği donanımsal hızlandırma ile de dikkatleri çekiyor. Nvidia'nın Pure Video HD teknolojisine karşı AMD'de de UVD teknolojini hazırlamış durumda. BU özelliği ile kart HTPC'ler için de yeni bir alternatif olarak dikkati çekiyor. Sapphire'e geri dönersek , firmanın hazırladığı ekran kartı standart bir PCB kullanıyor. Bunu özellikle belirtiyoruz zira özellikle Nvidia'nın GeForce 8400GS çözümünü kullanan ekran kartlarının büyük bir çoğunluğu düşük profilli PCB kullanmaktalar. PCIe veri yolu için hazırlanan ve AGP versiyonun da çıkması gündemde olan Sapphire HD 2400 Pro üzerinde soğutma olarak pasif soğutma tercih edilmiş.
525MHz gpu ve 800MHz bellek hızına sahip olan Sapphire'in Radeon HD 2400 Pro modeli üzerinde 256MB GDDR2 bellek yer alıyor. Tabi kartın 64-bit bellek veri yoluna sahip olduğunu da belirtelim. Ekran kartı üzerinde ayrıca DVI-I, D-Sub×1 ve TV-Out çıkışları da yer almakta. Sapphire Radeon HD 2400 Pro modelinin yurt dışı satış fiyatı yaklaşık olarak 65$ seviyesinde. Sapphire'in yeni ekran kartının kısa bir süre içerisinde ülkemiz pazarına giriş yapması da kuvvetle muhtemel. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim