Anlık Bildirim

ASELSAN, Kıbrıs’a Ar-Ge üssü kuruyor

ASELSAN, kuruluşunda ayrı bir önemi bulunan Kıbrıs'a Ar-Ge üssü kuruyor. ASELSAN, yeni ürünlerin geliştirilmesi için araştırmalar ve testler yapacak. İstanbul ve Konya'ya da yeni tesisler kurulacak.
Defence New Top 100 listesine göre dünyanın en büyük savunma sanayi şirketleri arasında 55’inci gösterilen ASELSAN, büyüme hedefleri doğrultusunda Kıbrıs’a üs kuracak.

Kıbrıs Güzelyurt’ta bulunan Kalkanlı Teknoloji Vadisi’ne Ar-Ge ve test merkezi kurulacak. ASELSAN, burada gerçekleştireceği çalışmalarda Kıbrıs’ın akademik gücünden faydalanacak, yeni projeleri için ihtiyaç duyduğu bazı testleri de yapma imkânı bulacak.


ASELSAN, Kıbrıs’a ek olarak İstanbul ve Konya’ya da tesis kuracak. İstanbul Teknopark’ta tahsis edilen alana 13 bin metrekare kapalı alana sahip bir bina yapılacak. Deniz su üstü ve su altı elektronik harp projeleri, raylı araç modernizasyonu ve sinyalizasyonu, deniz elektro-optik sistemleri ve insansız araçlar üzerine çalışmalar yapılacak. Konya’ya yapılacak tesis 35 bin metrekare kapalı alanı sahip olacak ve silah üretimine dair çalışmalar yapılacak.

ASELSAN’ın kuruluşunda Kıbrıs’ın ayrı bir önemi bulunuyor. 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı’nda ABD başta olmak üzere bazı ülkeler Türkiye’ye ambargo uygulamıştı. Bu dönemde yerli savunma sanayi ürünleri geliştirmesi için ASELSAN kurulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4863 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, kıbrıs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim