Anlık Bildirim

ATAK 2 helikopteri için imzalar atıldı: İşte heyecan uyandıran özellikleri

Savunma Sanayi Başkanlığı ile TUSAŞ arasında imzalanan sözleşme ile yeni nesil ATAK 2 helikopterinin geliştirilmesinde adım atıldı. Heyecan uyandıran ATAK 2’nin tüm detaylar yazımızda:
Uzunca bir süredir gündemde olan birinci nesil ATAK helikopterinin daha gelişmiş bir versiyonu olan ATAK 2 için sonunda imzalar atıldı. SSB ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma, helijopterin resmi olarak hedeflenen özelliklerini de gün yüzüne çıkardı. ATAK helikopterinden 2 kat daha fazla kalkış ağırlığına sahip olacağı aktarılan ATAK 2, dünyadaki en üst seviye üç taarruz helikopterlerinden biri olacak.

1200kg mühimmat taşıma kapasitesi

Deniz kuvvetleri ve kara kuvvetleri için farklı niteliklere sahip 2 ayrı modelde üretilecek olan ATAK 2’nin ilk uçuşunu 5 yıl sonra yapması hedefleniyor. Kalkış ağırlığı 10 ton olacağı belirtilen helikopterin lançerler hariç asgari 1200kg mühimmat taşıyabileceği belirtilmiş. 12.7mm mühimmata dayanıklı bir zırh ile gövdesi kaplı olacak olan ATAK 2, 4 eksenli otopilot, kaska entegre artırılmış gerçeklik destekli görüntüleme teknolojileri, hedef tespit radarı ve tespit sistemi özellikleri ile donatılıyor.

Yeni burun topu

Güçlenen yapıyla birlikte silah sistemlerinde de değişiklikler göze çarpıyor. Özellikle birinci nesil ATAK helikopterinde 22mm olan burun topu, ATAK 2’de 30mm olarak güncellenmiş. 6 kanat istasyonu ile uçacak olan helikopter, 2.75” güdümsüz roket, 2.77” güdümlü roket, Anti Tank Füzesi ve Havadan havaya füze ekipmanları ile görev icra edebilecek.

Mildar ATAK 2’ye ekleniyor

Meteksan Savunma ve TAİ işbirliği ile %100 yerli olarak geliştirilen Milimetetrik Dalga Radarı MİLDAR, sonunda ATAK 2 ile havalanacak. Algılanma yüzdesinin çok düşük oluşu ile fark yaratan MİLDAR; görünmezlik konusunda kullanıldığı araçlara önemli katkı sağlıyor. Özellikle elektro optik sistemlerin yetersiz kaldığı durumlarda ATAK 2’nin gözü kulağı olacak olan MİLDAR, geniş bir alanda hızlı ve etkin arama yaparak hedefleri tespit edebilecek.

Buna ek olarak omuzdan atılan zırh delici füzelere karşı önemli bir tedbir gücü olacak olan Yönetilebilir Kızılötesi Karşı Tedbir Sistemi (DIRCM) ile çok yeni MANPADS teknolojilerinden bile helikopterin korunmasının önü açılacak. Hem MİLDAR hem de DIRCM ATAK 2’yi her koşulda güçlü kılacak yeteneklerden olmuş.

ATAK helikopteri ile çok fazla bilgi birikimi elde eden Türk Savunma Sanayii şimdi %100 özgün ve çok daha gelişmiş bir taarruz helikopteri ile yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. SSB Başkanı İsmail Demir’in her bir parçası için %100 yerlilik vurgusu da bu konuda son derece önemli. Bu arada proje yerli ortaklıklara da açık bir yapıda ve ülkemizdeki bir çok sanayi koluna iş imkanı da tanıyacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14357 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, tusaş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim