Anlık Bildirim

Altay Tankı'nın seri üretim tarihi ile ilgili açıklama geldi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milli imkanlarla geliştirilen ve testleri tamamlanan ana muharebe tankı Altay'ın seri üretim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirilen modern ana muharebe tankı Altay'ın seri üretim süreciyle alakalı açıklamalarda bulundu. Işık, Altay'ın testlerinin tamamlandığını ve Mayıs ayı içerisinde seri üretim için düğmeye basılacağını açıkladı.
Sakarya'daki Otokar tesislerinde geliştirilmesi tamamlanan ve test edilen Altay'ın son testleri de başarıyla tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ilk etapta 250 adet üretilecek olan Altay ana muharebe tankının seri üretimini hangi firmanın üstleneceği henüz bilinmiyor. Seri üretimle ilgili Mayıs ayına işaret eden Işık "Bir aksilik olmazsa Altay tankının seri üretimiyle ilgili kararı mayısta vermiş olacağız" dedi.

Motor çalışması tekrar başlıyor 

Tümosan'ın Altay için yerli güç grubu geliştirme çalışmalarının Avusturya hükümeti'nin zorluk çıkarması üzerine iptal edilmesinin ardından milli güç grubu için çalışmalar tekrar başladı. Milli güç grubunun tartışılması için Kayseri'de BMC, TEI ve Teknopark İstanbul'un katılımlarıyla Milli Güç Çalıştayı gerçekleştirilecek.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13598 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
altay tankı, otokar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim