Anlık Bildirim

Aselsan, 2017’nin en hızlı büyüyen savunma sanayi şirketi oldu

Dünyanın en büyük ilk 100 savunma sanayii şirketi sıralamasında her geçen yıl yükselişini sürdüren Aselsan, tüm dünyada geçen yılın en hızlı büyüyen şirketi oldu. İşte yayınlanan rapora dair detaylar:

Aselsan, 2017’nin en hızlı büyüyen savunma sanayi şirketi oldu Tam Boyutta Gör

Türk savunma sanayi şirketlerinin kendi alanlarındaki itibarları elde edilen gelir ve üretilen prestijli ürünler ölçeğinde hızla yükselmeye devam ediyor. Özellikle son 5 yılda ciddi bir sıçrama gerçekleştiren Türk şirketler, dünyaca önem gösterilen raporlarda da üst sıralarda yer almaya başladı.


Ülkemizin en büyük savunma sanayii şirketi olan Aselsan, Deloitte 2018 Küresel Havacılık ve Savunma Sanayi Finansal Performans Çalışması sonuçlarına göre tüm dünyada geçen yılın en hızlı büyüyen ismi oldu. Cirosunu %42.3 artıran Aselsan’ı %34.7 artışla ABD’li Oskosh Defense takip etti.


Aselsan 2017 yılında ciro artışındaki rakam ile birinci sıradayken %12.7’lik aktif karlılık rakamıyla dördüncü, %22.2 faaliyet karlılığı ile beşinci sırada konumlandı. Araştırmayı yürüten Deloitte, cirosu 500 milyon doların üzerinde gerçekleşen 100 şirketin verilerini baz almış.


Listede 2017 gelirleri itibariyle birinci sırada 93.392 milyon dolar ile Boeing, ikinci sırada 75.275 milyon dolar ile Airbus Group, üçüncülükte ise 51.048 milyon dolar ile Lockheed Martin yer almış. Rapora göre küresel savunma sanayi gelirleri 2017’de %2.7 büyümüş ve 685.6 milyar dolara ulaşmış.


Listede Aselsan kişi başı faaliyet kârına göre de 65 bin 145 dolar ile sekizinci sırada yer almış. Aynı rakamın büyüme yüzdesindeki oransal artışta da Aselsan %42.4 ile birinci sırada konumlanıyor.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8361 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim