Anlık Bildirim

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanının robot askerler beklentisi

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, savunma hizmetlerinde robot askerlerden yararlanılabileceği günlerin çok yakın olduğunu söyledi. İşte bakanın açıklamaları:

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanının robot askerler beklentisi

Microsoft Ankara Zirvesi kapsamında konuşan Faruk Özlü, Microsoft’un Hololens gözlüğünü de deneyimlediği etkinlikte dördüncü sanayi devrimi ve ilişkili konuları da kapsayan bir konuşma yaptı. Kendi kurumunun dijital dönüşümüne çok önem verdiklerini açıklayan Özlü, BAMS adı verilen ve Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi Projesi’ni hayata geçirdiklerini anlattı.

Yakında bakanlığa yapılacak tüm başvuruların dijital hale geleceğini belirten bakan, her şeyin dijitalleşmesine karşı koymanın olanaksız olduğunu, çok yakın süreçte savunma hizmetlerinde bile robot askerlerin kullanılabileceğini beklediğini anlattı.

Bakan eski – yeni teknoloji aralığının çok dar olması sebebiyle üretilen teknolojik çözümlerin, modüler ve geliştirilebilir olması gerekliliğine de dikkat çekiyor. Ayrıca bu odaktaki bir dönüşümün sağlam hukuki temellere oturtulması gerektiğini de aktarmış. Özellikle son 20 yıl içinde Türkiye teknolojik anlamda ciddi bir sıçrama yaptı ve dünyadaki standartları yakalama noktasında çok yol katetti. Tüm bunlar olurken yerli sanayinin gelişmesi süreci bir parça geri kalmış olsa da son dönemde yapılan hamleler gelecek adına umut verici.

Bakanın açıklamaları ile aynı doğrultuda bir işaret olabilecek ürünlerden olan ELFATEK firmasının ANKEBOT isimli insansız kara aracı önemli çözümlerden. Bu ürüne dair detayları burada yer alan yazımızda okuyabilirsiniz veya aşağıdaki galeriden görsellerine göz atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3034 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hololens, robot asker ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim