Anlık Bildirim

Boston Dynamics yine satılıyor

Robot teknolojileri denince akla ilk gelen firmalar arasında olan Boston Dynamics, Google tarafından satın alındıktan sonra şimdi yeni sahibini aramaya başladı.

Robotik araştırmalar ile yakından ilgilenenler, Boston Dynamics ismini kaçırmayacaktır. ATLAS, WildCat, Big Dog, Petman ve Cheetah gibi üst düzey robot modellerinin altında imzası bulunan Boston Dynamics, geleceğin en önemli firmaları arasında gösteriliyordu. 2013 yılında Google tarafından 500 milyon dolara satın alındığında, büyük bir beklenti oluşmuştu ancak şimdi hayal kırıklığına doğru gidiyor.

Gelen bilgilere göre, Google'ın ana şirketi Alphabet yöneticileri, Boston Dynamics'in önümüzdeki yıllarda ticari bir ürün ortaya koyamayacağını düşünmeye başladı. Sürekli kaynak ayrılan ancak bir gelir getirmeyen Boston Dynamics, Alphabet için yük anlamına geliyor. Bu bakımdan, satılması gündemde.


Zaten Boston Dynamics, ticarete atılmış bir firma değildi. Daha çok askeri projeler için ihaleler kazanıyor ve bu şekilde gelir elde ediyordu. Bu nedenle, piyasaya çıkmış herhangi bir Boston Dynamics ürünü de mevcut değildi. Google'ın satın alması ile, çeşitli robot projelerine temel olacağı zannediliyordu.

Uzun süre Android ekibinin başında bulunan Andy Rubin, robotik projelere liderlik etmek üzere 2013 yılında bölüm değiştirmişti. Boston Dynamics ile satın alma süreci de Rubin tarafından yürütülmüştü. Bununla birlikte Andy Rubin'in 2014 yılında Google'dan beklenmedik ayrılışı, robot projelerini de sekteye uğratmaya başladı. Çeşitli firmalarla ortaklıklar iptal edilince, Boston Dynamics de gözden düştü.

Alphabet henüz resmi olarak Boston Dynamics'i satışa sunmuş değil ancak kaynaklar, Toyota ve Amazon'un potansiyel alıcılar arasında olduğunu belirtiyor. Her iki firma da robot teknolojilerine önem veriyor ve üretim veya dağıtım süreçlerinin büyük kısmında robotlara şans tanıyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5543 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Boston Dynamics ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim