Anlık Bildirim

Çin’den bir saniyede 200 metredeki hedefi vurabilen lazer silahı

Savunma Sanayii’nde önemli isimlerden biri olan Çin, yeni bir lazer silahı geliştirdiğini duyurdu. Silah, bir saniye içinde 200 metre ötedeki hedefi vurabiliyor ve benzerlerinden çok daha etkili.

Çin’den bir saniyede 200 metredeki hedefi vurabilen lazer silahı Tam Boyutta Gör

Çin, terörle mücadele ölçeğinde etkin bir kullanım sağlayacağı düşünülen yeni bir lazer silahı geliştirdiğini duyurdu. Bir saniyelik gecikme ile 200 metre ötedeki hedefi vurabilen silah, Çin devletine bağlı Çin Havacılık ve Uzay Bilimi İşletmesi (CASIC) tarafından geliştirilmiş.


Ateşlendiğinde hiçbir ses veya gözle görülebilir bir ışık yaymıyor oluşu ile türevi silahlardan ayrılan ürün, çok daha yüksek isabet oranı ve düşük gecikme süresi ile fark yaratıyor. Yeniden doldurmak için bir zaman kaybı da yaşanmadığı için bilim kurgu filmlerindeki sahneleri andıran bir kullanım senaryosu hayal etmek mümkün.


Silahı kullanacak kişinin özel bir malzemeden üretilmiş eldiven kullanması gerekiyor. Ayrıca silaha güç sağlamak ve gerekli ateşlemeyi yapmak adına sırt çantası gibi takılan bir çanta kullanılıyor. Kullanım şartlarındaki avantajına rağmen maliyet anlamında daha pahalı olmadığı belirtilen silah üzerinde kısa bir süre içinde çeşitli testler yapılacak deniliyor.

* Görseller temsilidir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4956 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, lazer silahı ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim