Anlık Bildirim

Çinliler 1 km. mesafeden insanları ateşe verebilecek bir lazer silahı geliştirdi

Çinli araştırmacılar bir kilometre uzaklıktaki bir hedefi vurabilecek öldürücü bir lazer saldırı tüfeği yaptı. Sessiz çalışan silah, insan derisini ve dokularını anında karbonize edebilecek güçte.
Çinli bilim insanları, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki bir hedefi vurabilecek öldürücü bir lazer saldırı tüfeği yaptırdıklarını iddia ediyorlar. ZKZM-500 adlı silah, çıplak gözle görülemeyen ancak pencerelerden geçebilen bir ışın ateşliyor. James Bond filmlerinden fırlamış gibi duran lazer silahının ilk partisi Çin Halkın Silahlı Polis Gücü'ndeki terörle mücadele birliklerine verilecek.
South China Morning Post'un raporuna göre enteresan şekilde "öldürücü olmayan" silahlar kategorisine dahil edilen ZKZM-500'ün çıkardığı ışın, birkaç saniyede hedefteki kişinin kıyafetlerini yakarak onu ateşe verebiliyor. Lazer saldırı tüfeğinin insan derisini ve dokularını anında karbonize edebilecek güçte olduğu belirtildi. Silahın geliştiricilerinden biri olan Çin Bilimler Akademisi'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir araştırmacı "dayanıklılığın ötesinde acı" hissettirdiğini söyledi.

Lazer silahının maliyeti 15 bin dolar

Sadece üç kilo ağırlığında (Rus AK-47 saldırı tüfeği ile aynı) olan silah 800 metrelik bir menzile sahip. Seri üretime hazır olduğu belirtilen ZKZM-500 aynı zamanda otomobillere, teknelere ve uçaklara da monte edilebiliyor. Çeşitli operasyonlarda kullanılabilecek kapasitede olan lazer silahı, rehine kurtarma girişimlerinde hedeflere pencerelerden ateş edip suçluları etkisiz hale getirmek için kullanılabilir.
ZKZM-500'ün çıkardığı sessiz enerji ışınları onu ideal bir özel kuvvet silahı haline getiriyor. Ürettiği muazzam ısı, askeri yakıt tankı gibi metal hedefleri yakmaya yetecek seviyede. Akıllı telefonlardaki gibi şarj edilebilir lityum pil ile güçlendirilen her silahın maliyeti ise 15 bin dolar. Çin son yıllarda lazer silahlarına milyarlarca dolar harcadı. Güney Çin Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki ABD askerleri, Çin'in lazer ışınları tarafından hedef alınmaktan şikayet ediyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6707 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim