Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük savunma şirketleri sıralamasında ilk 100’de 4 Türk var

En büyük savunma sanayii şirketlerini sıralayan Defence News Top 100 listesinde Türk şirketlerin sayısı 4’e çıktı. Daha önceden listede yer alan Türk şirketleri de yükselmeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük savunma şirketleri sıralamasında ilk 100’de 4 Türk var Tam Boyutta Gör

Yıllık satış rakamlarını hesaplayarak dünyanın en büyük savunma sanayii şirketlerini yıllardan beri listeleyen Defence News, 2018 yılı rakamları ile listesini güncelledi. Uzunca bir süredir tepedeki yerini koruyan Lockheed Martin yine ilk sırada yer almaya devam ediyor. İkinci sırada ise geçen yıl dördüncü olarak konumlanan ve Patriot HSS ile gündeme gelen Raytheon Company var.


Listedeki Türk şirketlerin sayısı 4’e çıktı

Türk şirketlerin listedeki konumu ise her geçen gün yükselmeye devam ediyor. 1974 Kıbrıs Barış Hareketı sonrasında Türkiye’ye konulan ambargo nedeni ile ortaya çıkan ihtiyaç doğrultusunda kurulan Aselsan, 2018 rakamları ile dünyanın en büyük 55. savunma sanayii şirketi olarak konumlanmış durumda. Geride kalan yılda Aselsan’ın toplam geliri bir önceki yıla kıyasla %19 artmış ve 1.4 milyar dolar olarak gerçekleşmiş.


64. sırada ise geçen yıl 61. olan TAI var. Bu yıl üç basamak gerileyen TAI, 1 milyar doların üzerinde bir gelir elde etmiş. Eğer gündemdeki anlaşmalar tamamlanabilirse gelecek yıl TAI’nin ciddi bir sıçrama yılı olabilir. 98. sırada yer alan Roketsan ise bu yıl 96. sırada konumlanmış. Toplam geliri ise 376 milyon dolar olarak hesaplanmış.

Dünyanın en büyük savunma şirketleri sıralamasında ilk 100’de 4 Türk var Tam Boyutta Gör

STM Savunma Teknolojileri listeye ilk kez girdi

Bu yıl listeye ilk kez giren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Roketsan’ın hemen arkasından 97. sırada kendine yer bulmuş durumda. Ada Sınıfı Korvet, MİLGEM gibi projelerde önemli rol üstlenen STM, Duvar Arkası Radar, Alpagu İHA, Kargu Vurucu Döner Kanatlı İHA gibi yenilikçi çözümleri ile son dönemin önemli inovatif şirketleri arasında yer alıyor.

Listenin tamamına kaynakta yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20216 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim