Anlık Bildirim

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yerli üretim balistik yelek

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kurşun geçirmez yelek ihtiyacının yerli bir üretici ile karşılanmasına yönelik anlaşma imzalandı. 180 bin adetlik alıma dair detaylar yazımızda.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yerli üretim balistik yelek Tam Boyutta Gör

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Balistik Koruyu Yelek ihtiyacını karşılamak adına Nurol Teknoloji Sanayi ve Madencilik Ticaret A.Ş. ile bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Müsteşarlık ile Nurol Teknoloji arasındaki anlaşma, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacı kapsamında gerçekleştirilmiş ve 180 bin adet yeleği kapsıyor.

Azami oranda yerli üretim olanakları kullanılarak üretilecek denilen balistik yeleklerin yerlilik oranına ilişkin bir bilgi paylaşılmış değil. Yüklenici firma teslimatları 11 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlamış olacakmış. Nurol Teknoloji, anlaşma kapsamında, sonraki dönemde üretilecek çelik yeleklerde de yerlilik oranını artıracak.

Aynı Koruma Seviyesinde Daha Hafif 

Nurol Teknoloji tarafından üretimi gerçekleştirilen Balistik Koruyucu Yelekler, uluslararası alanda kabul görmüş laboratuvarlarda test edilmiş ve sertifikalandırılmış. Rakiplerine kıyasla aynı koruma seviyesinde daha hafif olduğu iddia edilen ve SIPER adı verilen yelekler, NIJ seviye IV’e uygun olarak 4.5kg’dan başlayan ağırlıklara sahip.

Seramik – kompozit malzemeden üretilen yelekler, daha önce Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü’nün desteği ile özel sektör tarafından üretilecek denilen bor temelli seramik zırh projesi kapsamında üretilmiş değil. Firmanın bu odakta bir çalışması var mı bilmiyoruz ancak belki bir sonraki dönemde alınacak olan yeleklerin bu özelliği ile de ön plana çıktığını görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim