Anlık Bildirim

Paris'te Hürkuş rüzgarı esti

TAI tarafından geliştirilen yerli başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş, Paris'te düzenlenen dünyanın en büyük havacılık etkinliklerinden Paris Air Show'da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Bu yıl 19 ile 25 Haziran tarihleri arasında Paris'te gerçekleştirilen dünyanın en prestijli hava gösterilerinden biri olan Paris Air Show Hürkuş'un gösterisine tanıklık etti.
TAI tarafından yerli olarak geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş ilk yurtdışı gösterisini Paris'te gerçekleştirdi. 2 adet Hürkuş geçtiğimiz günlerde TAI tesislerinden havalanarak Paris'e doğru yola çıkmıştı. Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, İsviçre ve Almanya hava sahalarını kat ederek etkinliğin yapılacağı Le Bourget havaalanına iniş gerçekleştirildi. 
Toplamda altı dakika süren gösteri uçuşunu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere Türk yetkililerde yerinde izledi. 25 Haziran'a kadar her gün gösteri uçuşu yapacak olan Hürkuş'un yanı sıra sergi alanında yine TAI tarafından geliştirilen T625 genel maksat helikopteri, T129 ATAK taarruz helikopteri, Silahlı ANKA ve Silahlı Hürkuş'ta sergileniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4389 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hürkuş, paris air show ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim