Anlık Bildirim

Rusya: Türkiye’nin alacağı S-400 füzelerinin üretimi başladı

Rus devletine bağlı Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye verilecek olan S-400 füze savunma sistemlerinin üretimine başladıklarını duyurdu.

Rusya: Türkiye’nin alacağı S-400 füzelerinin üretimi başladı Tam Boyutta Gör

Sözleşme ile resmiyet kazanan ve Cumhurbaşkanı tarafından da ödemenin Rusya’ya yapıldığının belirtilmesinden sonra S-400 konusunda Rusya’nın silah ihracat şirketinden resmi bir açıklama daha geldi.


Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev, sözleşmenin uygulamaya geçtiğini ve S-400 üretimine başladıklarını resmen duyurdu. Miheyev ayrıca: “Bu noktada bazı süreçler, aşamalar var. Her şey konuşuldu. Sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.” ifadesini kullandı.


S-400’lerin üreticisi ve geliştiricisi konumunda olan Rosteh başkanı Sergey Çemezov daha önce 4 adet S-400 bataryası için Türkiye’nin 2.5 milyar dolar ödeyeceğini aktarmıştı. Bunun yanı sıra ticari olarak satışa sunulacak olan S-400 füzelerinin testleri halen devam ettiği söyleniyordu. Mart ayında yapılan fırlatma testlerinden elde edilen sonuçlara göre üretim aşamasında küçük yazılımsal düzenlemelerin olacağı bilgisi sızdırılmıştı. Teslimatların ne zaman gerçekleşebileceğine dair ise net bir bilgi mevcut değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4868 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
s400, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim