Anlık Bildirim

Savunma sanayiinde yerli motor devrimi: Zorunlu hale gelecek

Yerli savunma sanayii için en büyük eleştirilerden biri olan yerli motor konusunu çözüme kavuşturacak önemli bir adım geliyor. Müsteşarlık bu konuda atılacak önemli bir adımı duyurdu.

Savunma sanayiinde yerli motor devrimi: Zorunlu hale gelecek Tam Boyutta Gör

Savunma sanayiinde uzun yıllardır yapılan yatırımların meyvesi toplanmaya devam ederken müsteşarlık da dışarı bağımlılığı azaltacak önlemleri yavaş yavaş hayata geçiriyor. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, bu konuda yaptığı bir açıklamada yerli motor konusunda önemli bir şartı hayata geçireceklerini duyurdu.


Yapılan açıklamaya göre yerli imkanlarla geliştirilip üretilen füzelerde ve mühimmatlarda kullanılan farklı hacimlerdeki motorların yerli olması şartının getirileceği ifade edildi. Yani artık devlet, özel sektörden envantere katacağı savunma sanayii ürünlerinde kabul şartı ararken yerli motor gibi bir madde de koyabilecek.


Zırhlı araçlara da zorunluluk gelecek 

Müsteşarın açıklamalarına göre konu sadece mühimmatlarla ilgili değil. Mühimmatlar sonrasında sıranın taktik tekerlekli zırhlı araçlarda olacağı vurgusu bir hayli dikkat çekici. Bu araçlarda da yerli motor, dişli kutusu, diferansiyel kullanma şartı getirilecek.


Tabi bu söylemler ilk kez bu kadar net olsa da hayata geçirilmesi epey zaman alacaktır. Hali hazırda TEI’nin hem insansız hava araçları hem de seyir füzelerinde kullanılabilecek motorlar üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu testlerin başarılı olması halinde motoru da yerli savunma sanayii araçlarımız envantere dahil olmaya başlayacaktır. İlerleyen süreçte bu konuda daha somut ifadeler kullanılması şaşırtıcı olmayacağa benziyor.

Aşağıdaki videoda TEI tarafından İHA'lar için üretilmiş motorun ilk çalıştırılma testlerinden görüntüler yer alıyor. İlgili görüntüler bir yıldan daha eskidir. Aynı motor hali hazırda İHA'larda testlere başlamış durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9488 kez okundu.
24 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim