Anlık Bildirim

Savunma sanayisinden 2018'de rekor ihracat

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayisinin 2018 yılında da rekor ihracata imza attığını açıkladı. ASELSAN, en yüksek ihracat yapan şirketimiz konumunda.
ASELSAN, Roketsan ve TAI gibi şirketlerin dünya genelinde yakaladığı müthiş başarılarla son yıllarda göz bebebiğimiz haline gelen Türk savunma sanayisi, 2018 yılında da hızla büyümeye devam etti. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, geçtiğimiz yıl yeni bir rekora imza atıldığını duyurdu.

Bugün konuyla ilgili açıklamalar yapan Demir,"Savunma ve havacılık cirosu 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 31 artarak 8 milyar 761 milyon dolara yükseldi. Ayrıca savunma sanayisinde ihracatımız, 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 2 milyar 188 milyon dolara ulaştı." şeklinde konuştu.

Yapılan Ar-Ge yatırımlarıyla ilgili de konuşan Savunma Sanayii Başkanı Demir,"Geçen yıl, savunma alanında 1 milyar 448 milyon dolar Ar-Ge için harcamışız. Savunma sanayimizin bu noktaya gelmesinde en önemli faaliyet olan Ar-Ge çalışmalarına ayrılan kaynağın yine cirosuna göre en yüksek oran olan sektör durumundayız. Sektörümüzde 67 bin 239 kişilik istihdam rakamına ulaşmış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

Son olarak savunma sanayisinin küresel bir oyuncu olması gerektiğine işaret eden Demir, bu kapsamda sanayinin sürdürülebilirliği, büyümesi, kritik ve katma değerli ürünler öncelikli olmak üzere yerlileşme süreçlerine devam edilmesi konularının ön plana çıktığını aktardı.

4 şirketimiz TOP 100'de yer alıyor 


Savunma sanayisinde en çok ihracata imza atan şirketimiz ASELSAN, şu anda Defence News Top 100 listesinde 55. sırada yer alıyor. 2017 ihracat verilerine göre hazırlanan listede TAI 64. sırada, Roketsan 96. sırada ve son olarak STM Savunma Teknolojileri ise 98. sırada bulunuyor. Listeye buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9702 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim