Anlık Bildirim
Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi açılışında konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir, T129 ATAK helikopterinin abisi olarak adlandırılabilecek bir helikopter için tasarım çalışmalarına başlandığını açıkladı.
Sikorksy ile yapılan sözleşme sonucu Türkiye'de üretilecek olan 109 adet T-70 genel maksat helikopterleri için yapılan çalışmalara da değinen Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir T129 ATAK'ın abisinin müjdesini de verdi. Daha ağır bir taarruz helikopteri geliştirmek için çalışmaların başladığını belirten Demir daha sonra Başbakan ile birlikte Türkiye'nin ilk Turbodizel insansız hava aracı motoru olan PD170'in test alanını ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.
TAI tarafından üretilecek olan Özgün Genel Maksat Helikopteri projesi kapsamında TEI'nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü yerli turboşaft motorla alakalı da incelemelerde bulundu.

ATAK'ın abisinin muadili AH-64 Apache 

T129 ATAK'ın daha ağır ve büyük versiyonu olarak ön plana çıkacak olan yeni helikopterin dünya çapında büyük üne sahip AH-64 Apache ayarında olacağı tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim