Anlık Bildirim

TAI’den jet motorlu Hürkuş müjdesi!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’den Hürkuş’un jet motorlu versiyonu için müjde geldi. TAI, kendi özkaynakları ile Hürkuş’un jet motorlu versiyonunu geliştirmek için çalışmalara başladı.

TAI’den jet motorlu Hürkuş müjdesi!

Türkiye’nin yeni nesil temel eğitim uçağı olarak geliştirilen sonrasında silahlı versiyonu ile operasyonal görevler de üstlenmesi sağlanan Hürkuş projesi, ülkemize tecrübe kazanma adına çok önemli bir kilometre taşı oldu. Özellikle ülkemizdeki coğrafi koşullar gereği maliyeti düşürmesi adına büyük avantaj taşıyan silahlı Hürkuş (Hürkuş-C), Roketsan tarafından geliştirilen akıllı mühimmatları ile şimdiden bazı operasyonlarda görev almaya da başladı.

Pervaneli motora sahip uçak aslında birçok açıdan avantajlara sahip olsa da demode bulunup kamuoyu tarafından biraz acımasızca eleştirilmişti. Bu eleştirilere bir yanıt niteliği taşıması adına mıdır bilinmez, TUSAŞ, kendi iç kaynakları ile Hürkuş’un jet motorlu versiyonu için de çalışmalara başlamış.

Ne kadar gerekli olduğu tartışmaya açık bir konu olsa da sonuçta bu da TUSAŞ’ın tecrübe kazanması adına son derece önemli bir proje olacaktır ancak Türk Hava Kuvvetleri’nin TUSAŞ’tan böylesi bir isteği olmadığı da belirtiliyor Yine de ortaya konulacak ürün, ABD’nin tank avcısı diye ünlenen A-10’larına benzer bir model olacak ve üzerine konumlanacak silahlar ile niş bir kullanım alanı elde edebilir. ABD, A-10’ları modernize ederek 2040 yılına kadar kullanmayı planlıyor.

Hürkuş’un silahlı versiyonları 2018 yılında TSK envanterine girmiş olacak. Temel Kotil’in açıklamalarına göre geliştirilecek jet motorlu Hürkuş versiyonu da diğer modellerde olduğu gibi öncelikle eğitim uçağı olarak tasarlanacak. Sonrasında farklı amaçlar için geliştirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15271 kez okundu.
37 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, jet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim