Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar

ASELSAN tarafından geliştirilen ACAR ve Meteksan tarafından geliştirilen Retinar PTR ile Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü hava şartında düşman piyadesini tespit ve takip edebilecek.
Bu videomuzda özellikle terörle mücadelede etkin olarak kullanılması beklenen yerli üretim kara gözetleme radarları ACAR ve Retinar PTR'yi inceleyeceğiz.
Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar Tam Boyutta Gör


Kara gözetleme radarları, askeri birlikler, hava alanları, kritik tesisler, sınırlar ve sınır kapıları ve devriyelerin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılıyor. Her türlü hava şartında görevini yerine getirebilen radarlar, yürüyen insanı,küçük ve büyük araçları farklı menzillerden tespit edebiliyor.  

Hayvan ile insanı da ayırt edebilen radarlar özellikle ülkemizin güneydoğusunda elektro optik sistemlerin zaafiyetlerini gidermek için en uygun çözümü sunuyor.

Dilerseniz şimdi yerli imkanlarla üretilen iki radarımızı inceleyelim.
Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar Tam Boyutta Gör


ASELSAN tarafından geliştirilen kara gözetleme radarı ACAR, kara ve deniz yüzeyinde hareket eden cisimleri tespit ,takip ve sınıflandırma özelliğine sahip.

Azami yaklaşık 40 kilometre menzile sahip olan ACAR, 12 kilometre mesafeye kadar yürüyen tek bir insanı,20 kilometreye kadar küçük araçları, 25 kilometreye kadar helikopterleri ve 35 kilometreye kadar büyük araçları tespit edebiliyor.

Kolay ve hızlı kurulum imkanı sağlayan ACAR, 360 derece dönerek tarama yapabilmesinin yanı sıra istenildiği takdirde belirli bir açıda da arama-tarama yapabiliyor. Tripod üzerinde sabit olarak kullanımın yanı sıra mast üzerinde araçlara entegre şekilde de kullanılabilen ACAR, 2 kişi tarafından kolayca taşınabiliyor.
Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar
 
Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatına başlanan Otokar  üretimi Kobra 2 araçlarının sınır güvenliği amacıyla geliştirilen versiyonunda da ASELSAN üretimi ACAR kullanılıyor.

Bir diğer yerli üretim kara gözetleme radarı olan METEKSAN üretimi Retinar PTR, yürüyen insanı 4 kilometre, küçük aracı 8 kilometre ve büyük aracı 10 kilometre mesafeye kadar tespit edebiliyor. Yine ACAR gibi iki kişi tarafından kolayca taşınabilen ve hızla kurulabilen Retinar PTR, eğitim gerektirmeyen kullanıcı arayüzü ile perronel tarafından kolayca kullanılabiliyor. Toplam 25 kilogram ağırlığa sahip olan radar istenildiği takdirde wifi ile uzaktan da kullanılabiliyor.
Terörle mücadelede yeni dönem: İnsan tespit edebilen radarlar


Her iki radarında özellikle hava şartlarına bağlı kalmaksızın tespit yapabilmesi nedeniyle erörle mücadelede aktif olarak
kullanılması bekleniyor.

ACAR ve Retinar PTR'yi tanıttığımız videomuzun sonuna geldik, bir sonraki videoda görüşmek üzere, hoşçakalın.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim